Стажантите от програмата на МО на БСП - София "Стани депутат за 1 месец" посетиха Народното събрание

Стажантите от програмата на Младежкото обединение в БСП - София "Стани депутат за 1 месец" посетиха за първи път Народното събрание. След като се разходиха из сградата с помощта на гид и гледаха заседание на парламента, стажантите участваха в дискусия със зам.-председателите на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев, Крум Зарков и Антон Кутев. Гости на дискусията бяха и народните представители Георги Стоилов, Ирена Анастасова и Пенчо Милков.

С тях те проведоха дискусия за работата на Народното събрание и как една идея се превръща в добре изготвен законопроект, който трябва да премине през всички механизми на парламентарната демокрация.

През другата седмица предстоят индивидуални срещи между стажантите и техните ментори, както и посещения на различни парламентарни комисии, както и дискусии и обсъждания на различни политически актуални теми.

Младежкото обединение в БСП - София даде старт на второто издание на стажантската програма "Стани депутат за 1 месец" в началото на седмицата. През следващия месец 50 младежи от цяла България ще имат възможността да се запознаят отблизо с работата на Народното събрание и да комуникират на 4 очи с народните представители от ПГ на "БСП за България".

Официалното откриване на програмата във вторник се състоя в централата на БСП. Участниците бяха приветствани от Габриел Вълков, който е секретар "Обучения и стажантски програми" в ръководството на столичната младежка организация на БСП, както и Мина Кутева - зам.-председател на Младежкото обединение в БСП - София.

Петко Димитров, председател на Младежко обединение в БСП – София и символичен домакин на откриването, изрази своята радост от това, че вижда толкова много млади хора, които имат силно изразена гражданска позиция. "Важно е да покажем, че младите можем да вземем активно участие в политическия и обществения живот на страната. Трябва да се борим за място на масата, на която се взимат решения за самите нас и нашите поколения", сподели още той.

Гост на откриването беше и Николай Бериевски, председател на Младежко обединение в БСП. "Щастлив съм, че виждам толкова много млади хора, които се интересуват от политика. Това ми вдъхва вяра и надежда и опровергава всички клишета, че младите в България са аполитични. Всички виждате в какво състояние се намира страната ни и до каква степен ескалира общественото недоволство", заяви той пред участниците.

Събитието уважи и Корнелия Нинова, председател на БСП, която приветства стажантите и им каза, че идват в най-активния месец от работата на Народното събрание, тъй като през идните седмици следва обсъждането и гласуването на бюджета за 2019 година.

Участниците имаха възможност да се запознаят с техните ментори – народните представители от ПГ на "БСП за България", както и да си поговорят с тях на актуални политически теми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика