Стотици туристи блокирани в хотел в Тенерифе заради съмнения за коронавирус

Стотици хора бяха затворени в стаите си в хотел в Тенерифе във вторник, след като италиански турист беше хоспитализиран с подозрения, че е заразен с коронавирус, заявиха здравните служители на Канарските острови, предава AFP.

„Стотици клиенти на хотела са под наблюдение по здравословни причини и степента на надзор ще бъде оценена през деня, но засега не говорим за карантина“, заяви говорителят на здравните власти Вероника Мартин.

В понеделник беше съобщено, че италианецът е дал положителен тест за коронавирус и е държан в изолация, докато резултатите му са подложени на втори анализ в Мадрид, както се изисква от протокола на Испания за съмнения за случаи на болестта.

Британски гост в същия хотел разказал, че той и други гости са получили известие, в което им казват да останат в стаите си.

„Съжаляваме да ви информираме, че поради здравословни причини хотелът е затворен. Трябва да останете в стаите си до второ нареждане от здравните власти“, се казва в текста на испански, английски, френски, италиански и немски.

Според уебсайта му хотелът разполага с 467 стаи, четири открити басейна, както и две джакузита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа