Студентка спечели конкурса за лого на "Варна-Европейски град на спорта"

Първа награда в конкурса за лого "Варна-Европейски град на спорта", за чиято титла градът е кандидат, спечели Ивелина Пенчева, студентка в Техническия университет. Тя получи приза от зам.-кмета Коста Базитов по време на тържество в Община Варна.

Ивелина Пенчева е използвала дигитални техники и е описала предложението си така: „Логото, което създадох, е вдъхновено от художествената гимнастика. То започва с оформянето на човешка фигура, която е силно стилизирана. Гимнастичка държи лента, която е извита под формата на буквата „V“, от където тръгва и изписването на името на града - „Varna“. В конкурса се включиха 30 участници, най-малкият от които е на 13 години, съобщиха от пресцентъра на община Варна.

„Символът на една инициатива е от изключително голямо значение. След приза Европейска младежка столица, изборът на Варна не по право, а по заслужено признание и ние ще се борим за получаване на тази титла", заяви зам.-кметът Коста Базитов. Той допълни, че през месец юни в морската столица ще пристигне делегация, която ще се посети спортни обекти, ще се запознае със спортната програма, а през септември или октомври в Брюксел ще стане ясно кой град печели титлата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България