Създадоха първия хип-хоп сериал в България

Участниците в продукцията са над 200

Създаден е първият хип-хоп сериал в България. Той ще бъде завъртян по телевизионните екрани на 12 септември, за когато е насрочен премиерния епизод. Сюжетът е вдъхновен от действителни лица и събития. Сериалът има двама сценаристи-Борислав Огнянов и Стелиан Димитров. Това е първият сериал, продуциран от компании извън столицата и те са от Стара Загора и Пловдив.

"Над 200 са участниците в продукцията. Това са нови и недоказани до момента имена в киното и телевизията, но получиха шанс да се изявят като им бяха поверени различни роли. 90 % от техническият екип също е с дебют в снимането на сериали", обясни Стелиан Димитров, който освен сценарист е и режисьор.

Сценаристът допълни, че главните герои са двама рапари-Зипо и Сляш, които набират все по-голяма популярност. Сериалът е от 12 епизода с продължителност от 22 минути всеки. Тринадесетата серия ще е бонус. Тя ще е 4-минутна и ще бъде заснета след като бъдат излъчени всичките дванадесет.

"Какъв ще е финалът, ще зависи от зрителския интерес. Главният герой ще е прострелян и в последните кадри ще стане ясно кой е поръчителят на покушението срещу него и дали ще оживее", разкри Стелиан Димитров.

Той сподели още, че създателите на лентата възнамеряват да съберат целия екип и фенове на парти, което също ще се превърне в сцена в последния 13-ти епизод. Това никога не е правено в България", уточнява Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино