Тервел с първи бой за европейска титла

Тервел Пулев ще има за първи път шанса да се бие за европейската титла (ЕBU) при професионалистите в полутежка категория. Българинът и италианецът Фабио Турки вече преговарят за мястото на срещата. Все пак, ако двете страни не уточнят подробностите до 9 август, ще бъде назначен търг. Двубоят трябва да е през октомври или ноември.

Турки е на 25 години и зад гърба си вече има 15 победи от 15 срещи, като 11 е спечелил с нокаут. За последно 188-сантиметровият Фабио боксира срещу мароканеца с италиански паспорт Ясин Абаши, който спечели на 6 юли с единодушно съдийско решение.

Пулев, който с 10 години е по-голям, има малко по-скромен актив. Бронзовият олимпийски медалист от Лондон 2012 е в серия от 11 поредни победи, а 10 от тях е спечелил с нокаут.

На 8 юни в Чикаго българинът постигтна най-бързия си успех досега, като нокаутира в първия рунд американеца Армандо Аркона. Двата престояха на ринга само две минути и шест секунди.

В усилени преговори за следващ мач е и Кубрат Пулев, брат на Тервел. Неговият съперник е доста по-именит Хюи Фюри, братовчед на Тайсън Фюри. Най-вероятно битката ще е през октомври в „Арена Армеец“. А победителят ще стане официален претендент за трофея на IBF в тежка категория, който е притежание на британеца Антъни Джошуа. За разлика от брат си, Кубрат вече два пъти е ставал носител на трофея на ЕBU.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт