Топлото време почти стопи снега в Паничище

Паничище. Снимка: Ивайло Генов

Ски сезонът е под въпрос

Топлото време стопи снега и постави под въпрос ски сезона в курорта Паничище. До четвъртък снежната покривка в района е била около 40 сантиметра, но вече е намаляла драстично, коментира кметът Калин Гелев, предаде БНР.

До късно снощи, до 23 ч., екип на общината отстранявал паднали от силния вятър клони, дървета и скали по единствения път за Паначище - 18-20 километра. Курортът вече е напълно достъпен, каза Гелев. Проблемът е снегът и всички се молят и се надяват да завали близките дни. И скиорите да се върнат на двете ски писти - „Бекяра” и „Аждера”.

За възрастни целодневната карта на ски писта „Бекяра” е само 15 лв., а полудневната - 10 лв. За деца целодневната струва 7 лв., а полудневната - 5 лв. Всички малчугани до 7-годишна възраст могат да ползват напълно безплатно съоръженията на общинската писта „Бекяра”, информират от администрацията.

Собствениците на хотели свалят цените, за да привлекат посетители - нощувка на Паничище струва от 20 до 40 лева. Посещаемостта на близо 1300 места в курорта обаче не е висока заради липсата на сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България