Треньорът Дани Валерду: Григор трябва да свикна с напрежението

В екипа на Григор Димитров има напрежение от необходимостта да се защитава титлата отМастърс“-а в Синсинати, призна Дани Валверду, треньор на българина. Венесуелецът отново работи с тенисиста, след като го беше оставил на кондиционния треньор Себастиан Дюрант, за да има време за сватбата си.

Григор спечели първата си голяма титла с Синсинати и сега се връща като шампионзаяви Валверду. - Но трябва да свиква с тези неща, ако иска да расте. В големите турнири е необходим и късмет в първите кръгове. Сезонът на трева не мина така, както искахме. Григор имаше възможност да победи Вавринка наУимбълдън“, но не се възползва. Не се интересуваме от точките в ранглистата. За мен всеки сезон започва от нула и по-важна е годишната класация.“

Късно снощи бе първият мач на Димитров срещу Миша Зверев (Германия), който в първия кръг се справи с 6:3, 6:4 срещу босненеца Дамир Джумхур.

Победен старт на сезона си на твърди кортове направи Роджър Федерер. Маестрото от Швейцария мина с 6:4, 6:4 през Петер Гойовчик (Германия). Сензационният финалист от предишнияМастърсв Торонто Стефанос Циципас (Гърция) пък отпадна с 5:7, 3:6 от Давид Гофен (Белгия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт