Три травми и един изгонен при „лъвовете“

Облаците се сгъстяват над националния отбор по волейбол в дните преди световното първенство. Малко повече от седмица преди мача с Финландия във Варна, с който ще бъде открит шампионатът, около тима се появиха нови проблеми. Центърът Светослав Гоцев, диагоналът Мирослав Градинаров и посрещачът Тодор Скримов останаха извън състава налъвоветеза контролите с Белгия. Всичките имат травми в краката, но се очаква да се присъединят към подготовката тази седмица. В тима се завръща и центърът Николай Николов, който бе извън игра през лятото заради дискова херния.

От отбора обаче си тръгва либерото Владислав Иванов. Той бе изгонен от селекционера Пламен Константинов, след като отказа да се върне в игра в проверката с белгийците. Все още не е ясно дали на негово място ще бъде повикан друг играч или някой от националите ще бъде преквалифициран за позицията, на която титуляр е Теодор Салпаров.

България загуби с 1:3 (-22, -12, 28, -24) втората контрола с Белгия, в която разпределител бе Иван Станев. Най-резултатен залъвоветес 15 точки бе Николай Пенчев, а Теодор Тодоров добави 13 т.

До световното националите имат още две проверкис Египет на 2 и 3 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт