Тръмп иска да уволни дъщеря си Иванка и зет си Джаред

Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска дъщеря му Иванка и съпругът й Джаред Къшнър да напуснат Белия дом и в тази връзка е поискал от началника на кабинета в президентската резиденция Джон Кели да ги уволни, съобщи в. „Ню Йорк таймс”.

По данни на изданието, някои помощници на Тръмп са недоволни, че Иванка и съпругът й, които също са помощници на държавния глава, са запазили постовете си в Белия дом.

Самият Тръмп понякога казвал пред съветниците си, че Джаред и Иванка поначало не е трябвало да бъдат на такива длъжности и трябва да ги напуснат.

Според вестника, Тръмп е поискал в частен разговор от Кели да уволни роднините му, но на тях казвал, че трябва да останат. „Ню Йорк таймс” пише, че Тръмп е разочарован от Къшнър, най-вече заради излишното внимание, което американските медии отделят на темата за ограничаването на допуска му до класифицирана информация. Президентът бил недоволен също от това, че Къшнър е разследван заради бизнеспроектите на неговата предприемаческа компания.

Промените в правилата за допуск до класифицирана информация бяха по инициатива на Кели. Някои служители получиха по-ниско ниво на допуск, а сред тях беше и Къшнър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка