Тръмп отдаде почит на американските герои в Деня на възпоменанието

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отдаде почит на най-великите американски герои в Деня на възпоменанието, предаде Асошиейтед прес.

Церемонията се състоя на Националното гробище Арлингтън, близо до Вашингтон. Тръмп положи венец на Гроба на Незнайния войн.

След това президентът на САЩ произнесе реч пред аудитория, съставена от членове на правителството, военни лидери, ветерани, членове на семействата на загинали войници и много други хора.

Тръмп каза, че е дошъл днес на свещената земя на Арлингтънското национално гробище, за да отдаде почит на живота и подвизите на най-великите американски герои. Всички американци трябва да положат усилия и да изпитват признателност към саможертвата, която тези хора направиха в името на благодарната им нация, призова той.

Преди церемонията Тръмп написа в Туитър, че "онези, които са умрели за нашата велика страна, биха били много щастливи и горди от това колко добре се справя днес тази страна".

В същата социална мрежа, първата дама на САЩ Мелания Тръмп пък благодари на всички американски военнослужещи и на техните семейства, пожертвали толкова много неща, за да гарантират сигурността на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка