Уайлдър и Фюри си постлаха за реванш

Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри завършиха с рядко срещан равен резултат мача си за титлата на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория в Лос Анджелис. Така шампионът запази пояса, но и двамата останаха непобедени.

До любопитната развръзка се стигна, след като един от съдиите даде 115:111 за американеца, друг 114:112 за Фюри, а третият – 113:113. А по-убедителни критики към решението даде претендентът.

Всеки знае, че аз спечелих този мач – заяви британецът. - Целият свят видя истината. Но все пак съм на чужда земя, а той е страховит противник. Краля на циганите се завърна.“

Той имаше предимство в по-голямата част от мача, като с бързите си движения беше почти неуловим за шампиона. Фюри успяваше да намери по-добрите ъгли в атака и защита и с лекота разгадаваше опитите на Уайлдър да нанесе мощен удар с голяма амплитуда. Но това нямаше как да продължава вечно. В деветия рунд Тайсън се озова на пода след комбинация от дясно и ляво кроше на Бронзовия бомбардировач. Британецът стана, за да продължи все едно нищо не се е случило, но в последния рунд отнесе нова бомба и се строполи сякаш в несвяст.

Бавното броене на рефера обаче му позволи да стане за изумление на публиката и да довърши боя.

Заслужавах победата, защото го свалих два пъти, а на мен ми няма нищо“, отсече Уайлдър. - Видях как очите му се обръщат, мислех, че съм го свършил.“

И двамата обаче не изглеждаха разочаровани от решението на съдиите и се снимаха заедно усмихнати до уши.

Според специалистите равният резултат налага реванш, а на същото мнение е и Фюри. „Не знам какъв ще е следващият ми мач, но определено искам да е реванш с него“, заяви Краля на циганите. Подобен сценарий обаче би отложил така очаквания обединителен мач с шампиона в останалите четири версии Антъни Джошуа. Такъв мач сега може да иска Уайлдър, но Фюри също предизвика британеца.

Хей, пиленце, видя ли кои са двамата най-добри в категорията? - извика циганинът от ринга. - Спри да се криеш и се дръж като шампион.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт