Удължиха срока за оферти за летище София

Ивайло Московски

Отварят документите с предложенията на 15 декември

Изграждат жп линия София - Елин Пелин за 120 млн. лв.

Министерството на транспорта удължи отново срока за подаване на оферти за концесията на летище София. Документи могат да се подават до 17 часа на 14 декември, а не както досега до 18 ноември. Отварянето на офертите трябва да стане на 15 декември, става ясно от съобщение на министерството.

Преди дни стана ясно, че руската "ВТБ Капитал", турският холдинг "Лимак" и швейцарската "Флугхафен Цюрих" имат намерение заедно да подадат оферта за летището.

Междувременно министър Ивайло Московски подписа договор за изграждането на железопътна линия София - Елин Пелин на стойност 120 милиона лева.

Това е първият жп проект, финансиран със средства от Механизма за свързана Европа, заяви Московски. По думите му това е един от първите четири транспортни проекта, одобрени през 2015 г. още при първото набиране на проектни предложения по механизма.

Изпълнител на проекта е „Келет“ АБ ДЗЗД. Отсечката включва 23 км двойна жп линия, а срокът на договора е 4 години, от които 1 година за проектиране и 3 години за строителство на трасето.

63 млн. лв. без ДДС пък са отпуснати за рехабилитация на железопътен участък Скутаре - Оризово, част от проект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по жп линията Пловдив - Бургас, фаза 2“.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес