УЕФА въведе четвърта смяна и куп нови правила

УЕФА обяви въвеждането на нови правила, които ще влязат в сила за следващите издания на Шампионската лига, Лига Европа и Суперкупата на Стария континент. Добавя се четвърта смяна, която може да бъде извършвана в продълженията на мачовете от елиминационните фази. Всеки отбор ще може да разчита във финалните срещи за трите трофея на 12 резервни играчи, вместо на досегашните седем. Въвеждат се и нови начални часове. Повечето двубои в Шампионската лига ще започват в 22:00 часа българско време. По време на груповата фаза обаче две срещи във вторник и две в сряда ще стартират в 19:55 часа. Всички мачове от последния кръг ще се играят по едно и също време.

Срещите в Лига Европа до 1/8-финалната фаза включително ще започват в 19:55 и 22:00 часа. Двубоите от 1/4-финалите, 1/2-финалите и финала ще са с начален час 22:00.

Отбор, който е печелили три пъти поред Лига Европа, или е вдигал трофея в общо пет или повече случаи, ще може да носи специална емблема на екипите си, както е и в Шампионската лига. За следващия сезон такова право ще има единствено „Севиля“, който е петкратен победител в надпреварата.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят