Ужас за Аржентина

Шок и ужас – за първи път от 1970 година световно първенство може да мине без Аржентина!

Най-яркият като единици тим на планетата не може да победи никого. Четвъртият пореден гаф бе скучно 0:0 срещу тима на Перу, останал преди Лионел Меси и ко в класирането. Единственият шанс за световния вицешампион остава победа във вторник като гост на отпадналия вече Еквадор.

Миналото лято Меси се отказа от националния отбор след изпусната дузпа във финала на Копа Америка срещу Чили. После се върна, за да се държи основно за главата след двубои. От мегазвездата на „Барса“ няма и спомен в мачовете на националния отбор. И все повече почитателите на Диего Марадона сочат кой все пак е №1 в историята.

Треньорът Хорхе Сампаоли спази обещанието си да не пуска Пауло Дибала като партньор на Меси в атаката. Двамата били несъвместими. Само че Дибала е един от най-добрите голмайстори в европейския футбол като играч на „Ювентус“. Но не се появи дори за 10 минути на стадион „Бонбонера“ в Буенос Айрес. Явно под давлението на Меси въобще пък не беше повикан Гонсало Игуаин. Така е на път да се случи немислимото и Аржентина да не успее да стигне до Русия 2018.

В момента „гаучосите“ мечтаят дори за петото място в зона Южна Америка. То ще им даде право на поправителен в два баража срещу шампиона на Океания – бойкия тим на Нова Зеландия.

Мондиалът може да е последния шанс за Меси да спечели голям турнир с Аржентина. Единствената му титла с националния отбор засега е олимпийско злато. „Ще бъдем на световното – гневно извика на пресконференцията Сампаоли. - Класирането зависи от нас. Бяхме много по-силни от Перу. Ситуацията не е комфортна, но ще се справим.“

Лошата новина идва от статистиката. За последен път Аржентина победи в световна квалификация Еквадор при разредения въздух на столицата Кито, намираща се на 2850 метра надморска височина, през 2001 година...

И докато „гаучосите“ треперят, бразилците сложиха кислородни маски. Невероятно, но факт. Веднага след нулевото равенство срещу Боливия футболистите на треньора Тите се снимаха с маските в съблекалнята. Причината бе изтощителния мач на 3637 м надморска височина в Ла Пас, като в добавка ужасен терен измъчи Неймар и компания. Бразилия обаче отдавна се е класирала за световното и спази традицията да е единственият тим в света, участвал на всички мондиали в историята.

Алексис Санчес вкара победен гол за Чили в 86-ата минута за 2:1 над Еквадор. По този начин носителят на Копа Америка от последните 2 издания вече е трети в класирането. Но също ще трепери. Чили гостува на Бразилия в последния мач, а при лошо стечение на обстоятелствата ще отпадне от борда.

Радамел Фалкао вкара гол за Колумбия, но с две попадения в последната минута гостуващият Парагвай обърна резултата до 2:1. По този начин и двата тима запазиха шансовете си за класиране.

Въпреки Луис Суарес и Единсон Кавани в атака, Уругвай стигна само до 0:0 срещу последния Венецуела. Добрата новина за тима е, че предстои домакинство на предпоследния Боливия и само още 1 точка ще е достатъчна за класиране на „уросите“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят