Флашмоб и мерене на кръвната захар в Деня на диабета

Шуменци излизат на флашмоб пред театъра в Световният ден на диабета 14 ноември във вторник. Всички участници ще бъдат облечени в синьо - цветът на надеждата. Студенти от медицинския филиал на варненския университет ще извършват безплатни измервания на кръвната захар на желаещите.

Стотици ентусиасти ще изразят своята подкрепа към хората с болестта. Във флашмоба ще се включат клуб „Устни хармоники” и китарен ансамбъл от СУ „Сава Доброплодни”. Демонстрации на техники от бойните изкуства ще направят състезателите по карате към Ученическата спортна школа и техните треньори от клуб „Киокушин“ – Шумен. Ще бъде подредена и Арт инсталация от ученици от школото по изкуствата.

Организатори на събитието са Сдружението "За инсулиновите помпи“, филиалът на Медицински университет–Варна, Драматично-куклен театър „В. Друмев“, Скаутският клуб в Шумен. Проявата се осъществява със съдействието на Община Шумен. За шуменци, които нямат възможност да се включат в събитието във вторник, е осигурена мобилна лаборатория от Австрия. Тя ще бъде в града на 21 и 22 ноември и ще бъде разположена в района на Руски паметник. В нея ще се извършват безплатни изследвания за ранно откриване и диагностика на диабет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони