Френската полиция арестува двамата братя на нападателя от Страсбург

Единият бил наблюдаван заради радикална ислямистка пропаганда

Френската полиция е арестувала двамата братя на нападателя, открил стрелбата в центъра на Страсбург, който все още е издирван. Единият от задържаните е бил под наблюдението на френското разузнаване заради радикална ислямистка пропаганда, предаде БНР. Полицията е извършила проверки на всички адреси и си сътрудничи усилено с германските власти, допускайки, че нападателят може да се намира на германска територия.

Трима души бяха убити, а 12 са ранените, при стрелбата на коледния пазар, която френските власти определиха като терористичен атентат. Извършителят е идентифициран като 29-годишен мъж, разследван заради радикален ислям. Той е избягал от местопрестъплението и вероятно е ранен.

След атаката нападателят е откраднал таксиметров автомобил, с който е избягал. За издирването му са мобилизирани около 350 души, сред които 100 полицаи, военни, а също така два хеликоптера, посочи на пресконференция тази нощ министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер, който пристигна в Страсбург.

Под засилено наблюдение е и границата с Германия, тъй като не се изключва вероятността нападателят да се е насочил натам.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България