Фънки и Константин: Тайната на семейния уют? Да виждаш рядко жена си!

- С какви нови проекти и емоции стартирате 2018?

Константин.: На мен най-вероятно ми предстои да вляза в едно много готино шоу, но засега не мога да издавам повече. Освен това направихме и ново трио с Борката и Илиян, което вече се радва на голяма популярност. В него пеем за Стоичков-президент, за Бойко, за Кунева – една много забавна пародия. Другата ми нова песен е дуетът с Емануела, който също стана голям хит. Фънки даже е фен на парчето.

Фънки.: Да, дуетът е много готин, а и Емануела е много хубава жена. Иначе продължавам да свиря със Стенли, а от четвъртък започвам репетиции и с Тони Чембъра, който пее страхотно - с него правим едно много готино дуо с ретро музика от стари парчета за пъбове. За пролетта с Амебата организираме концерта на “Тото”, след това в началото на май – Роджър Уотърс, който ще бъде концертът на годината, защото за първи път се прави у нас 3D шоу, а след това рок фестивалът в Пловдив “Хилс оф рок”. Но в реалния живот проектите са ясни – ядЕние и пиЕние. (Смеят се.)

- Фънки, вчера имаше рожден ден. Кои гости бе поканил?

Ф.: Много исках да се съберем нашите си хора от шоуто, но може би ще е другата седмица, когато и те са свободни. Първо ще ходим да пием кафе в Атина, след това ще отидем да хапнем шкембе в Солун и накрая ще се приберем да се направим на маймуни на Коцето в клуба.

К.: Между “Плаза” чества 10 години от създаването си и аз ще имам участие. Каня те, ако случайно имаш желание да дойдеш!

Ф.: Имам желание! Сигурно пак ще откараме до 6 часа, без да се усетим, като миналия път.

- А кой е най-нестандартният подарък, който сте получавали за ЧРД?

К.: Не знам колко е забавен, но получих пенис колан - моят кум има страхотно чувство за хумор и ме изненада с такъв подарък - във връзка с това, че според него пенисът ми бил много малък, чу ли Фънки?

Ф.: Ние Ковачеви с това сме известни - с малките пишки! На мен ми подариха сега шапка на дядо Коледа, освен това и едни от тези гащи - нали ги знаете, дето влизат в г..а и са само като презрамки, не е точно като прашка, но е много смешно. Аз ги обух и картинката е плашеща, лошото е, че като ги обух гол, трябваше да стоя приведен, защото презрамките са ми къси.

К.: Един от най-тъжните ми моменти във “Вип брадър” беше, когато имахме мисия да приберат гащите на момичетата и така между сухото изгоря и мокрото, защото ми свиха и пенис колана, който после така и не се намери.

Ф.: А на мен пък ми изчезна шапката, която много обичах. Харесвах я тази шапка, като съм си вкъщи ми беше готино да се събличам чисто гол и да съм само по шапка. Обичах да го правя, но ми я откраднаха и това направо ме разсипа. Друга такава шапка няма откъде да намеря. (Прави тъжна физиономия и отново избухват в смях - б.а.)

- Какво ви казват хората след “Вип брадър”?

К.: Което винаги са казвали - че сме номер едно! Всички казваха - ти и Фънки сте най-готините, двамата сте победители, а ние – да, така е! Казват също, че и Сагашаева (двамата наричат така Людмила Захажаева –б.а. ) е трябвало да е до нас на финала.

Ф.: Скоро дори ме видяха едни възрастни хора и дамата идва и започва да ме целува. Каза ми – вие с Коцето бяхте най-готини, ние ви гледахме в Америка! И аз викам – в Америка!? Оказа се, че там също са ни гледали и дори ме питаше защо не сме го набили Джино и ми разказваше какви неща бил направил там.

К.: И аз съм чувал такива неща, но не искам да ги коментирам.

- Изненада ли беше за вас победата на Джино и кой беше вашият фаворит?

Ф.: Винаги съм мислил и дори бях сигурен, че Коце трябва да спечели. Той си е звезда.

К.: Сега да не прозвучи тъпо, че се ласкаем взаимно, но аз смятах, че с Фънки трябва да бъдем на финала и исках той да спечели, защото е изключително забавен и ерудиран човек. Все пак победителят трябва да бъде положителен пример, нали така?! Но може би Джино е бил показан точно в такава светлина, кой знае… все пак велика е силата на монтажа... А нас двамата са ни показвали по-скоро в негативна светлина, но все пак не може да се отрече и старанието на Джино. Той много се потруди да лежи по канапетата, да играе ролята на мъченик, да страда с този бастун, то не че му трябваше, защото докторът му каза да го махне и той така рискува да си изкриви тялото за цял живот, но той си знае. Така че, Джино си заслужи победата и ние му я честитим. Нашата победа с Фънки е приятелството ни, което е по-важно.

- Според вас нежеланието да четеш книги не е ли повод по-скоро да се срамуваш, вместо да го заявяваш открито в ефир?

Ф.: Според мен – който каквото иска да прави и да бъде, но е хубаво човек да чете книги, изказът се обогатява. Всеки нормален човек се интересува и чете, но не очаквах, че това момче чак така е спуснал завесата. Аз в момента си чета последната книга на Нелсън Демил, която преди да вляза в шоуто моят приятел Ру ми взе и не ми беше върнал.

К.: Аз вчера прочетох “Малкият принц”, уникална книга...

-Фънки, в офиса ти има портрет на индианец. Сигурно ти напомня за мисиите с каубоите и индианците в шоуто?

Ф.: Не, но ми харесват, дори третата ми тоалетна у нас, която е за гости – тя е изцяло посветена на индианците и каубоите и вътре е с убийствени автентични снимки. Когато седиш и си се напънал върху тоалетната чиния и срещу теб Джеронимо те гледа – готино е!

К.: Аз в моята тоалетна съм закачил маймуна, която е хванала банан, но сега ще взема тази идея с индианците от теб.

- Смятате ли да продължавате да се виждате и извън шоуто с Людмила Захажаева, с Луна, и с другите герои от това риалити?

Ф.: С удоволствие, но Сагашаева сега е в Русия, а с русата жена едва ли ще се виждаме.

К.: Бихме искали, но най-вероятно Луна няма да ни отрази. Със Зори, Светланчето, Динко сме си партия.

Ф.: Много обичах, като си седяхме двамата с Коце и си приказвахме със Светлето, Зори и с Динко, егати кефа. Аз затова казах, че искам да си направя едно специално Сlose up-парти, което ще е само с хората от къщата и сигурно всички ще дойдат.

К.: Естествено Луна сигурно първа ще дойде, за да си вземе парите от Динко за очилата. (Смеят се.)

- Какво ви кара да се гордеете, че сте българи?

Ф.: Ама това малко политическо звучи. Аз се чувствам като космополит, на мен не ми пука дали съм българин, по-важното е хората да сме ок, да сме нормални и да се разбираме.

К.: Аз се изкефих много на този пич – Туск. Гледах речта му за Европредседателството и ми направи кефа, направо ми напълни душата, даже настръхнах.

- А случва ли ви се да се срамувате понякога от родния манталитет?

Ф.: Срамуване ми идва понякога – не мога да разбера защо, като сме в чужбина сме нормални хора и като се приберем в България, се правим на идиоти. Защо в Гърция и Германия например всичко е ок, няма да видиш българин, който да се държи като говедо и да върши простотии, а тук стават различни хора.

К.: Така е, ние спазваме правилата, защото отиваме в друга страна, където щем не щем трябва да ги спазваме, но дълбоко в нас оставаме българи, които всеки един момент сме готови да забием нож в гърба на другия. Знаеш ли на мен какво ми прави впечатление в чужбина – всеки българин бяга от сънародниците си, това е най-страшното нещо! Например един човек прави заведение, а другият гледа да му подлее вода и той пръв да покани артиста, който конкурентът му кани. Албанците, македонците знаеш ли как се поддържат – скача един и след него скачат всички, а ние гледаме да направим интригата, от това се срамувам.

Ф.: Абсолютно е прав за това! Най-кофтите диаспори в света са българските. Нямам обяснение защо е така.

- Коце, знаеш ли, че Фънки гледа телевизия “Планета” без звук?

Ф.: Е, как да не гледам “Планет”! Там са само убийствени гаджета!

К.: Най-вероятно обаче оттук-нататък ще пуска звука – аз промених това нещо в него! След като се запознахме, Фънки каза, че като види мен на екрана и даже ще усилва звука!

Ф.: Моят приятел Коце, като пее и усилвам като луд! (Смеят се.) Аз много харесвам “Черна роза”, не се шегувам, за първи път слушах това парче в къщата, където Коце ми направи страхотно вокално изпълнение. Така наречената орнаментика в попфолка не е никак лесна, а той го прави както трябва - говоря като професионалист.

К.: Тя дори е много по-трудна от всичко друго и на това не можеш да се научиш, то ти идва отвътре и е от народните песни и балканските мелизми (мелодични украшения на тона, бел. ред.), а повечето мургави приятели дори имат вродена тази орнаментика. Аз открих, че го мога, слушайки народните ни песни, че го имам вътре в мен и мога да го имитирам. Навремето слушахме само нашата естрадна музика и народни песни. Много харесвам Бинка Добрева и Недялка Керанова. Учил съм се и от Васко Найденов, Георги Христов, Орлин Горанов, Емил Димитров, от Фреди Меркюри, Ал Бано, бях даже и метълист, но харесвах и Ванила Айс и Ем Си Хамър.

- Общ проект?

Ф.: Ще ми е много приятно, ако Коцето ме вкара в някой негов проект и ме покани някъде с него, защото цялата хеви метъл сган ще откачи.

К.: Ама и ти може да ме вкараш в нещо между рап, метъл и балканско звучене. Твоят приятел Николай Пашев е много готин. Ще има майтап, може да презентираме един такъв проект.

Ф.: Страхотна идея, бих участвал.

-Имате хубави деца. На какво искате да ги научите?

К.: Нормално е да са хубави, защото майките им са хубави. Искам да ги науча да бъдат човечни и амбициозни.

Ф.: Както и аз, но съм оставил възпитанието в ръцете на жена ми и благодарение на Господ се справя женицата.

К.: Дъщеря ми влезе с първи резултат в Италианския лицей държавна поръчка, но жена ми реши да я запише на друго място. Сега тя е в първи клас и решава уравнения, като - х + у = ( – 16) + 9 и аз само стоя и гледам..

Ф.: Аз също това не съм го решавал.

- Вие им давате личен пример, че успехът не идва даром, защото и двамата работите на пълни обороти?

Ф.: Не знам дали е добре да ги учим на труд. Особена работа е, да сме наясно, че прогресът на света е благодарение на мързеливите хора. Ето, Нютон дремел под дървото и ябълката – прас по главата, а ако беше с мотиката на полето, от къде ще падне тази ябълка?!

К.: Сега дъщеря ми иска да става певица, но не иска да ходи на пиано и не се интересува от това, а е сложила шапка и по цял ден се прави на Майкъл Джексън. Първо каза - искам да свиря на пиано, но докато броим клавишите, тя ме излъгала, че ги брои, а вместо това ги боядисала. Отиде на пиано веднъж, отиде веднъж и на тенис и после каза - вече не искам да ходя! Казвам й – тате, трябва и малко амбиция да има, аз например свирих на акордеон от 6-годишен до пети клас. В началото нямах желание, защото гледах как другите деца играят навън, дори ми се повръщаше от това, но после започна да ми харесва.

Ф.: Музикантсткото дете!

- Каква е тайната да съхраните семействата си и любовта?

Ф.: Той е по-млад Коцето и може би тук аз трябва да говоря, защото съм по-дъртофелник. Тайната е само една – да виждаш рядко жена си!

К.: Ще мисля върху тези неща, ще анализирам, но му се доверявам и може би има право.

-Умеете ли да прощавате?

Ф.: Цял живот.

К.: Непрекъснато прощавам, дори ако някой ме ядоса, още докато се прибера вкъщи и вече го обичам. В къщата се случваше Джино, или Луна с нещо да ме подразнят, но след пет минути ми минаваше.

- Любимата ви мисъл, или цитат?

К.: Здрав прът – здраво брули.

Ф.: Точно така, копеле, това е истина! Нек’ сме живи, нек’ сме здрави, па нек’ ни пропуснат!

 

Нашите гости

Определението шоумен важи с еднаква сила за известният промоутър Димитър Ковачев-Фънки и за фолкзвездата Константин. Въпреки че и двамата са доказани професионалисти в своята област, с оригиналното си и неподправено чувство за хумор те винаги стават център на внимание и печелят нови почитатели. Така стана и по време на участието им във “Вип брадър”, където имаха централни роли. Двамата си допадат още при старта на шоуто и днес вече са големи приятели. Фънки е щастлив, че в предишното му участие в известното риалити е открил Юлиан Константинов и Иван Ласкин, а сега и Константин вече има място сред най-близките му хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта