Хоуп Хикс - Нова надежда

Хоуп (надежда в превод от англ. език) Хикс е новата и млада надежда на Доналд Тръмп на поста директор на комуникациите в Белия дом след два фалстарта с уж по-опитни кандидати. Въпреки че е само на 28 години, тя се нарежда сред най-дългогодишните сътрудници на магната и по всичко личи, че е спечелила пълното му доверие.

За разлика от генералите, с които Доналд Тръмп се е обградил в Белия дом, новият медиен шеф Хоуп Хикс влиза в лагера на младите и красивите заедно с президентската щерка Иванка и зетя Джаред Кушнер.

Поразително е, че в американските медии, които следят кариерата й още от самото началото на президентската кампания, трудно може да бъдат открити критики към Хикс - че е неопитна, че е прекалено млада за тази роля и че не е добър избор.

След двата неуспешни опита с Шон Спайсър и Антъни Скарамучи, които бързо паднаха жертви на медиен натиск и на собствените си амбиции, Тръмп може би е решил този път да се застрахова. Все пак за никого не би било изненада, ако при пореден скандал в администрацията, той защити назначението си именно с факта, че е млада и без опит и трябва да й бъде даден шанс да се докаже. А и поне за момента акредитираните в Белия дом кореспонденти не са недоволни от нея. Хикс бе временно назначена за директор на комуникациите още на 16 август.

Иначе слабостта на Тръмп към манекенки и модели е добре известна. А като тинейджър Хикс е модел на Ралф Лорен, като се пробва и в киното. Но отношенията й с президента са по-скоро като между баща и дъщеря. Тръмп я нарича на галено Хоупи и Хоупстър и в същото време не позволява “да му се качва на главата”. За нея той е “г-н Тръмп”.

“Ако не ми потръгне със снимките, мога да се пробвам в политика. Кой знае?”, казва тя в пророческо интервю, когато е едва на 13 години.

Хоуп Хикс се ражда в Гринуич, щата Кънектикът, в семейството на Кей Ан и Пол Хикс. Двамата се запознават в Камарата на представителите - майка й е съветник на конгресмен демократ, а баща й - на републиканец. Учи в местна гимназия, където е капитан на отбора по лакрос. След завършването си през 2006 г. следва английска филология в Южния методистки университет, където продължава със спортните занимания.

Започва в пиар фирма в Ню Йорк. Сменя я с влиятелната “Хилцик стратеджис”, в която клиент й е Иванка Тръмп със своята модна линия. От август 2014 г. започва на пълно работно време в компанията на Доналд Тръмп, където продължава работата с Иванка. Няколко месеца по-късно Тръмп директно й казва, че ще бъде негов прессекретар в предстоящия му опит да се кандидатира за президент. Тогава Хоуп е само на 26 години и никога не се е занимавала с политика и с предизборни кампании. След първите му победи на първичните избори той я убеждава, въпреки нежеланието й, да остане за постоянно в щаба му.

Оттогава Хикс избягва медийните прожектори и успява да остане извън сагата с честите рокади и уволнения в Белия дом и постоянните битки за надмощие между съветници, роднини, бивши и настоящи сътрудници в администрацията. Когато Тръмп печели изборите той създава нова позиция - директор на стратегическите комуникации, и назначава на нея Хоуп. На новия си пост взема солидните $179 700 годишно - заплата, съпоставима с тази на началника на кабинета. Смята се, че Хикс е близка, поне привидно, с дъщерята Иванка и със съпруга й Джаред Кушнер, за които се знае, че имат голямо влияние върху държавния глава. И заедно с тях двамата влиза в клуба на недосегаемите в Белия дом.

Иначе очакванията към Хоуп Хикс са същите, каквито са и към останалите членове на екипа - да сдържат и изглаждат темпераментния Тръмп, който често става жертва на променливото си настроение. Пред колегите си Хоуп Хикс често изразява недоволство от критики към избухливия президент, когото тя смята за чаровен, подкрепящ и бащински настроен.

Младата надежда по-скоро вижда работата си, като някой, който е назначен на поста, за да помага, но не и да променя държавния глава.

Работата не й оставя време за връзка

Най-младата медийна шефка в историята на Белия дом Хоуп Хикс не е омъжена и няма приятел, поне доколкото е известно. Успява да опази личния си живот, като е заключила профилите си във фейсбук и инстраграм. Според слуховете още миналата година скъсала с гаджето си след 6-годишна връзка.

Причината за това е, че Хоуп се отдала изцяло на работата си и така оставила любовта на втори план. Или поне това е версията на майка й, която се оплака пред списание “Вог”, че щерка й е затрупана от нови и нови задължения, заради които вече няма личен живот.

ЗА НЕЯ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети