Цветанов: Трябват радикални промени на някои места в ГЕРБ

Антон Тодоров бил с перфектна аналитичност и пунктуалност за Комисията по досиетата

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посочи, че предстоят промени в още няколко общински структури в страната. „В Добричка и Плевенска област бяха най-слабите резултати, така че е съвсем закономерно една партия, която се стреми да бъде лидер и има огромен потенциал и хора зад себе си, да се правят кадрови промени, за да можем да работим само и единствено в защита на обществения интерес”, каза той във Варна преди да открие седмия университет на ГЕРБ-старейшини на тема „Национална сигурност –важен елемент  от регионалната и европейската политиката на РБ”. Според него, когато една партия две години преди местните избори започва да се подготвя, означава че има места, където трябва да се направят радикални промени.

„За Хасково се изговори прекалено много. Ясни сме с позицията си. ГЕРБ се разграничава от кмета Добри Беливанов”, каза Цветанов. Той добави, че всичко, което се говори, е опорна точка на политическите опоненти и припомни, че в Хасково общинските съветници на ГЕРБ са 15, а тези на БСП –трима.

„Вие си направете сметка кой къде се намира в политически план в града и защо се създава истерия относно всичко, което се случва там”, отбеляза той. А на въпроса за Ботевград и изключените от партията трима общински съветници посочи, че те не са свършили една работа, която да бъде в защита на обществения интерес. Освен това на президентските и парламентарните избори не са работили за, а срещу ГЕРБ и са обслужвали интересите на БСП.

На въпроса дали ще има Комисия по досиетата зам.-председателят на ГЕРБ беше категоричен, че тази страница в 27-годишния преход трябва да бъде прочетена и да отпаднат всякакви съмнения и спекулации в публичното пространство, че някой има някаква зависимост от бившата ДС. Той припомни, че при добрата организация, която е направена и с Комисията , и с архивите, са предадени над 1 млн. единици.

„За голямо съжаление деветдесетте години имаше указания, които бяха на държавното управление, за унищожаване с протоколи на всички тези информационни единици. Точно в това е проблемът, че всъщност в началото на демокрацията не бяха разкрити, а трябваше да дойде 2010 г. Представете си през този период колко са досиетата, които са прочистени и някои от тях унищожени", коментира още Цветанов. Той даде висока оценка за кандидатурата на Антон Тодоров да оглави комисията по досиетата като изключителна личност с перфектна аналитичност и пунктуалност.

„Смятам, че Антон Тодоров може да си свърши добре работата и да представлява страната ни в международната мрежа на подобни сходни комисии, които има в Източна Европа и в Западна Германия”, заключи Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България