ЦСКА оцеля в битката за титлата

ЦСКА оцеля в битката за титлата, но тя ще бъде изключително трудна. Равенството 1:1 срещу „Лудогорец“ на „Българска армия“ означава най-малко, че интрига ще има и напролет. Успех на шампионите щеше да означава тотален крах за софийските грандове ЦСКА и „Левски“ в опита да свалят разградчани от върха.

Стадион „Българска армия“ очаквано се превърна във вулкан от омраза срещу „Лудогорец“. Най-много освирквания имаше срещу собственика на гостите Кирил Домусчиев и защитника Антон Недялков, който до преди година носи екипа на ЦСКА.

На терена голям мач не стана. Двата отбора бяха много повече нервни, отколкото креативни. Преди почивката „Лудогорец“ вкара може би шампионски гол. Заучено положение от ъглов удар мина през „косъма“ на Недялков и Клаудио Кешеру заби за 1:0. Играта на ЦСКА не вървеше плавно. Отново се залагаше основно се залагаше на безкрайни центрирания към Мауридес, но бразилецът не бе достатъчно ефикасен.

Треньорът Нестор Ел Маестро направи рискован ход – пусна титуляр юношата Валентин Антов. Племенникът на бившия капитан на ЦСКА Анатоли Нанков игра стабилно. Може би решението е взето съвместно с новия надзорник и съветник на „червените“ – сръбското светило Любко Петрович.

ЦСКА обаче стигна до своя миг. Кирил Десподов, фаворит №1 да бъде избран за футболист №1 на България, вкара фантастичен гол от волле. В 67-ата минута крилото стреля в страничния стълб, след което топката влетя в мрежата. Малко след това Десподов беше спънат на сантиметри пред наказателното поле на „Лудогорец“ от Джоди Лукоки, но Николай Йорданов си замълча. С този съдия „орлите“ спазиха традицията и вече 31 мача нямат загуба. Йорданов даде странно само две минути продължение. Решението накара Ел Маестро да падне на колене и да се помоли на четвъртия рефер Ивайло Стоянов, не вярвайки, че това е възможно. В последната секунда ЦСКА поиска и дузпа за Десподов, но свирка не последва.

ЦСКА пък нареди черна серия през сезона. При Ел Маестро „червените“ така и не могат да спечелят дерби срещу пряк съперник за титлата. В Разград отборът загуби с 0:1, а падна и от „Левски“ на националния стадион, когато беше формален домакин.

В средата на второто полувреме обидни думи размениха двама бивши доскоро съотборници – Антон Недялков и Кристиян Малинов. Останалите от двата отбора бързо ги разтърваха, за да не стане проблем. В предпоследната минута Сисиньо от „Лудогорец“ бе изгонен за два жълти картона. Численото преимущество на ЦСКА бе за прекалено кратко, за да се стигне до нещо повече. „Лудогорец“ спази статистиката да не губи от „червените“ в София за първенство. Единственото поражение на тима от Разград на „Българска армия“ датира от миналия декември – 1:2 след продължение за купата на България.

Преди дербито феновете на ЦСКА направиха мирно шествие. То започна от площад „Португалия“ на ул. „Иван Асен II“ и за кратко спря движението на „Орлов мост“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ