ЦСКА с 15% от бъдещ трансфер на Десподов

ЦСКА ще получи 15 процента от бъдещ трансфер на Кирил Десподов. Футболист №1 на България вече е кадър на италианския „Каляри“. „Червените“ го продадоха за 4,8 милиона долара (4,2 млн. евро), като двете страни са се споразумели сделката да стане в американската валута. Договорът на Десподов е за 4 години и половина. Футболистът ще получи 2 милиона евро като заплати за периода. В тях не са включени премии за класиране, голове и асистенции.

Нападателят напусна лагера на ЦСКА в Испания и във вторник на обяд мина медицински тестове. Всичко на остров Сардиния е било по план и контрактът е сключен. Така Десподов става най-скъпият футболист, който е продаден от наш клуб в чужбина. В първата десетка на най-добре пласираните играчи има шестима „червени“. Останалите са Христо Стоичков, Стилиян Петров, Димитър Бербатов, Владимир Манчев и Ивайло Чочев. А собственикът на „червените“ Гриша Ганчев е участвал в 4 от сделките – в три като началник на „Литекс“ (виж таблицата).

27-100

Десподов може да дебютира за „Каляри“ още в понеделник срещу „Аталанта“ в Серия А. В италианското първенство България е била представяна през годините от Николай Илиев, Христо Стоичков, Валери Божинов, Александър Тонев, Андрей Гълъбинов и Ивайло Чочев. Вратарят Николай Михайлов беше във „Верона“, но така и не игра мач от първенството за отбора, а само веднъж за купата.

В същото време вестник „Ню Таймс“ от Руанда публикува информация, че десният бек Фитина Омборенга ще премине в ЦСКА от местния АТР. Треньор там му е бил Любко Петрович, сега консултант на „червените“. Омборенга наистина идва в България, но ще играе за втородивизионния „Литекс“. Защитникът има опит в европейския футбол, когато се подвизаваше в треторазредния словашки „Топвар“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ