„Червен“ тайфун в Стара Загора

Стара Загора падна жертва на истински „червен“ тайфун. Първо над 3000 фенове атакуваха града под Аязмото за първия пролетен мач срещу „Верея“, а на терена ЦСКА окупира върха с 5:0. Поне за денонощие „Лудогорец“ е втори в очакване на двубой със „Славия“.

Фернандо Каранга е голов терминатор! Още в 3-ата минута бразилецът показа на къде ще духа вятърът. След това майсторски заби и третото попадение, което бе под №50 за ЦСКА през сезона и 19-о на неговата сметка. Каранга обаче не е само реализатор. Нападателят асистира за втория гол на Рафаел Енрике. А в последните 12 минути новите попълнения в атаката Роланд Алберг и Хеан Бланко дебютираха с по един гол.

ЦСКА не е допуснал попадение вече 513 минути в Първа професионална лига! За последно Тодор Неделев от „Ботев“ вкара от дузпа на „червените“. А след този гол ЦСКА вече вкара 17 пъти!

„В интерес на истината не убедихме много като игра – каза треньорът Стамен Белчев. – Има още какво да се желае. Но като за първи официален мач на годината е добре. Победата е абсолютно заслужена. Мачът тръгна добре и след втория гол беше въпрос на време да влезе третият. При нас големият проблем е постоянството. Нямаме право да се съобразяваме с противника. Има много време до края на сезона.“

„Верея“ победи на своя стадион „Лудогорец“ и „Левски“ през есента, но срещу гранда от „Армията“ приличаше повече на боксова круша в дебюта на новия си треньор Благомир Митрев. Засега „Верея“ ще запази мястото си в шестицата, но при подобни продукции ситуацията може да се промени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ