Шаман е причината за трансфера на Лукаку в „Юнайтед“

Конгоански шаман е причината за трансфера на Ромелу Лукаку в „Манчестър Юнайтед“. Това разкри президентът на бившия му клуб „Евертън“ Фархад Мошири.

„Изкарах две лета с него в опити да го задържа при нас – разкри босът. - Говорих с Лукаку, с агента му, с майка му. Предложих му дори по-добър договор от „Челси“, който тогава натискаше за подписа му. Няма да повярвате каква заплата бях готов да му дам, но беше много голяма. Партньорът ми Бил Кенрайт му беше като баща, както и на много други играчи. Ромелу обаче слушаше агента си, който му мътеше главата. Въпреки това успяхме да убедим и двамата за нов договор. Изведнъж обаче звъни телефонът на играча, обажда се майка му, която била на пилигримско посещение в родното си село. Там вуду-шаман забъркал някакви уж магически отвари и казал, че Лукаку трябвало да напусне „Евертън“. После нападателят замина за Лос Анджелис и никога не се върна, умът му си беше отишъл.“

В крайна сметка Ромелу Лукаку отказва на „Челси“ и приема офертата на „Манчестър Юнайтед“. Нападателят премина на „Олд Трафорд“ срещу 85 млн. евро без бонусите и се превърна в един от най-скъпите играчи в историята на клуба.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят