Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета в столицата

Снимки: Денислав Стойчев

Във връзка със силния вятър в София шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета, както и паднали ламарини от 23 обекта и части от билбордове 4 бр, съобщиха от пресцентъра на Столична община. През системата 112 са получени близо 100 сигнали от вчера следобяд до тази сутрин, 18 март.

Екипите на аварийна помощ и пожарната са работили през цялата нощ и дейността по почистване и обезопасяване продължава. Отстранени са опасни клони на ул. „Българска морава“, паднали клони на ул.”Искър” върху контактно-кабелната мрежа.

Към момента градският транспорт се движи по редовните си маршрути.

Дежурните екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са извършили обходи на територията на Столична община с цел оглед състоянието на реките и водните обекти.

За днес прогнозата за времето е за продължаване на вятъра умерен до силен, като се очакват валежи от дъжд, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Напомняме на гражданите да бъдат внимателни при придвижването си на открито в неделния ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България