Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала "Тракия": Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

„И аз не знам как стана. Мисля, че затова ми е счупена ръката – от стискане на волана”. „Пътниците, най-важни са пътниците. Аз не можех да изляза. Казах им да отворят аварийни кранове да излязат те. Аз излязох последен”, разказва пред БТВ Михаил Трайков - шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала "Тракия", при която пострадаха 12 души. Водачът е с над 20-години професионален стаж.

Смята, че турският тираджия вероятно е заспал – инцидентът става на равно, при хубаво време.

Трайков очаква операция. Веднага щом го чува по телефона, към мястото тръгва шефът на гаража му. „Каза, че двама души лежат на пода и не мърдат. Много беше притеснен, много беше уплашен”, разказа Емил Ботев от „Карат-С”.

Според него в случая е имало поне малко късмет – автобусът се е подпрял на отводнителна канавка и това също е спомогнало да не се преобърне

Трима от пострадалите са в ИСУЛ, на четирима е оказана спешна помощ в „Пирогов”. Тежко ранените са настанени в болница "Света Анна". „От тях двама са в тежко състояние. Хоспитализирани са в реанимация ,другите са настанени в хирургична клиника, в нехирургична клиника”, каза началникът на спешното отделение Анна Николова.

Шофьорът на тира – Гьокхан Кахриман, е в ареста.

Инцидентът стана на магистрала "Тракия" на входа на София. Автобусът по линия номер 7 се е движел към столицата, когато е застигнат от тир с турска регистрация. Бута го над 30 метра.

В момента на удара в автобуса са се возели 25 души, сред тях – и деца. Те са пътували от село Лозен за София.

Хората в рейса са много по-уязвими, тъй като в градския транспорт предпазни колани няма.

Още на място разследващите полицаи изтъкнаха ролята и късмета на шофьора, който е предотвратил преобръщане на автобуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България