„Юнайтед“ вече не иска Моуриньо

Манчестър Юнайтед“ вече не желае Жозе Моуриньо. В борда на директорите е имало спешно заседание след отпадането от „Севиля“ в Шампионската лига. Повечето гласове са били против.

Жозе не е треньорът, който мислехме, че е – каза един от шефовете пред вестник „Дейли Мейл“, но името му се пази в тайна. - Притеснени сме. Феновете не харесват нашия футбол, не сме ставали от 3-4 години шампиони. Освен това Моуриньо твърде често се забърква в скандали извън футбола.“

Специалния бе известен, че във втората година в четири поредни клуба е ставал шампион. Само че сега е изправен пред угрозата да гледа как Пеп Гуардиола триумфира именно срещу него в дербито „Манчестър Сити“ - „Манчестър Юнайтед“. За капак Моуриньо обиди феновете на „червените дяволи“, припомняйки им как ги е отстранявал с „Порто“ и „Реал“.

Той е изключително арогантен – каза бившият английски национал Мартин Киоун. - Не може да води отбора. Защо променя състава, който победи „Ливърпул“? След всяка важна загуба се държи арогантно. Ромелу Лукаку може да е един от най-големите централни нападатели. Няма защитник, който да спре Маркъс Рашфорд. При Моуриньо „Юнайтед“ загуби аурата си.“

Манчестър Юнайтед“ е най-беззъбият от първите пет отбора във Висшата лига. Има най-малко голове – 112. „Сити“ е вкарал 165, следват „Ливърпул“ (146), „Тотнъм“ (145) и „Челси“ (137). Символът на падението е Алексис Санчес, който е загубил 162 пъти топката като „червен дявол“ - повече от всеки друг във Висшата лига от януари насам.

По вложени пари от лятото на 2016-а насам „Юнайтед“ е трети с 295 млн. паунда. И тук лидер е „Сити“ с 452 милиона, следван от „Челси“ (356).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят