Изграждат два нови социални центъра за възрастни в Търговище В реконструкция, обзавеждане и други ще бъдат инвестирани над 1,1 млн. лв.

Горски намериха дебитна карта при акция „чистота“ Акт грози собственика, защото е цапал гората

Доживотен затвор поиска прокуратурата за четворен убиец

Премиерът Борисов: Даваме основата за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация

Валери Симеонов: НФСБ се готви за самостоятелно явяване на европейските избори

Добрички ученици създадоха интерактивна игра „Търси се България“ Отбори тръгват на лов за знания из градските забележителности

Въвеждат нова процедура за диагностика на рак на простатата

Наш ловец отстреля муфлон за златен медал Националният рекорд за този вид още се държи от Тодор Живков

Пожар изпепелил директорски кабинет в училище Изгоряла е DVR-система за видеонаблюдение, не са засегнати класните стаи

Котката на Лагерфелд също ще получи наследство

Леко замърсен въздух в София днес, утре фините прахови частици ще са отново в нормите

Три камиона със 180 кубика дърва засякоха полицаи Проверява се сечта и транспортирането на материала за огрев

14-годишен избил зъби на приятеля на майка си Детето се намесило в скандал между майка си и мъжа

Трима депутати напуснаха Консервативна партия заради Брекзит

Путин: Новата руска крилата ракета ще поразява цели по вода и суша САЩ да признаят защо напуснаха договора за ликвидиране на оръжията със среден и малък обсег, а не да обвиняват Москва, призова руският президент

1 691 000 лв. са приходите на община Велико Търново за година от управление с общинско имущество Общината вече не разполага с атрактивни имоти за продажба

На 1 691 000 лв. възлизат собствените приходи на община Велико Търново от управление и разпореждане с общинско имущество за 2018 г. Това сочи анализ на администрацията.

Въпреки раздвижването на пазара за недвижими имоти, Общината вече не разполага с атрактивни имоти, които да предложи за продажба. Намаляват и приходите от продажби на имоти чрез публичен търг или конкурс.

От продажби и учредяване на ограничени вещни права върху недвижими имоти община Велико Търново е постигнала приходи в размер на 391 000 лв. През изминалата година отдел „Управление на собствеността” е провел 14 тръжни процедури, 8 от които не са проведени заради липса на кандидати. От 22 процедури по продажба на движими вещи общинска собственост, 15 са се провалили също поради липса на кандидати.

210 000 лв. са приходите от дейностите по реда на Наредбата за търговската дейност и преместваемите съоръжения. Издадени са 385 документа за работна време, 479 удостоверения за наличие или липса на задължения към Общината, 504 разрешение за търговия на открито.

През 2018 г. са извършени 778 проверки на търговски обекти, като за извършени нарушения са издадени предписания на 167 обекта. От тях са изпълнени 157, останалите 10 са в процес на изпълнение.

Община Велико Търново продължава практиката по изпращане на предупредителни писма до неизрядните си наематели, като при неспазване на указаните срокове дължимите плащания се търсят по съдебен ред.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.