Разкриха група, изпрала 900 000 евро Тарторът е в затвора, задържани са още пет участници

Финансират фирми за участие в „Стройко“ Компаниите могат да получат до 85 на сто от парите, нужни за участие

КПКОНПИ разследва три лица, заемащи висши публични длъжности, за конфликт на интереси

Десислава Радева: Държавната измяна дебне отвсякъде

Привикаха по спешност Горанов в парламента

Васил Божков: Не ме издирват, на разположение съм на властите по всяко време

Грипната ваканция опразни 1850 училища в страната От днес почиват и учениците във Видин, Велико Търново, Враца, Пловдив, Силистра, Сливен

Президентът Радев: Атаките срещу мен придобиват уродливи измерения

Мис България 2019 се отдаде на почивка в Австрия (СНИМКИ)

Осем служители на Държавната комисия по хазарта са отведени за разпит

Парламентът одобри промените в Закона за хазарта на първо четене

Проф. Мира Кожухарова: Мерките серщу коронавируса са адекватни

Ники Илиев се връща на сцената с „Осъдени души“ Партнира си с Елена Петрова - Фани

Вицепрезидентът Йотова: В България все още липсва обществената дискусия за ролята ни в Европейския съюз

ВТУ обяви Национално ученическо състезание за философско есе

1 800 000 долара за 267-килограмова риба тон

Кийоши Кимура позира с днешната си покупка – 276-килограмов червен тон.

Купувачът плати и миналогодишния рекорд

Червен тон с впечатляващото тегло от 276 килограма (колкото автомат за продажба на храни и напитки) бе продаден за 193,2 милиона йени или 1,8 млн. долара на днешния първи за годината търг на токийския рибен пазар, предаде Ройтерс.

Това е втората най-висока цена в историята на прословутия пазар в японската столица. Рекордът бе постигнат миналата година, когато 278-килограмов червен тон бе продаден за 333,6 милиона йени (3 млн. долара).

И тогава, и сега купувачът е един и същи – Кийоши Кимура, директор на компания, която ръководи верига ресторанти за суши Sushizanmai.

Пред японската национална телевизия Кимура коментира, че макар купеният тон да е „скъп”, той държал да успее да го купи на търга, за да може да предложи на клиентите на ресторантите си най-добрата риба.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.