10 души ще бъдат обвинени след спецакцията в Казанлък

Снимка: Архив

10 души ще бъдат обвинени след спецакцията в Казанлък , съобщи шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на марихуана и синтетична дрога.

Наркотиците са произвеждани у нас и са продавани в Австрия. Операцията е проведена съвместно с австрийските служби и на тяхна територия са задържани 3-ма души, сред които посоченият за лидер на бандата.

По информация на разследващите, е имало идея постепенно цялата дейност на групата да се премести в Австрия. Досъдебното производство е от октомври миналата година, като заподозрените са следени и със СРС-та.

„Произвежда се в България, разпространява се в Австрия. Това са съвместни действия с Австрийските служби, претърсени са множество адреси, вероятно ще бъдат в рамките на деня привлечени вероятно 10 лица към наказателна отговорност.“, заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

„При вчерашната реализация бяха задържани доста лица, в чиито домове, землища и парцели бяха намерени закопани буркани с марихуана, т.нар. консервирана дрога; доста други неща, включително огнестрелни оръжия“, обясни директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Коментари

Задължително поле