10 пъти повече фенове на Трифон Зарезан

280 000 отбелязват празника на лозаря на 14 февруари, 28 000 посрещат Свети Валентин

Нощувките в хотел са в широки граници - от 50 до 600 лв.

Общо 280 000 българи ще почетат Свети Трифон Зарезан и ще отбележат по стар стил 14 февруари. Групата, която се подготвя за католическия и маркетингов Свети Валентин след три дни е 10 пъти по-малка – около 28 000 души, които са предимно млади хора. Това пресметна за “Труд” доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. По думите му средната стойност на парите, които влюбените ще похарчат, е 7,14 лева.

07-01-1От туристическия бранш отдавна са готови с голяма част от резервациите за дългия уикенд тази седмица, който по думите им започва от четвъртък. В зимен курорт №1 у нас – Банско, очакват с до 20% по-висок оборот за празника. Според хотелиера Малин Бистрин подобни празнични дни винаги докарват хиляди нови туристи и гости на курорта. Затова той и колегите му са изготвили специални промоции и оферти за гостите – като например, плащаш два дни, а почиваш три. В зависимост от категориите на хотелите и дните на пакета за 14-и февруари цените варират от 50 лева на човек и стигат до над 600 лева. Механите предлагат специални дегустации на вина, които се промотират от родните ни маркови изби. Изготвени са и специални менюта за влюбените, които предлагат различни меса, сирена, плодове, шоколадови изкушения.

Според Румен Драганов около 160 000 ще са българите, които ще пътуват в страната за уикенда.

Хотели по Южното Черноморие също изобилстват с оферти навръх празника. Нощувка за двама с включен куверт за вечерта в петзвезден хотел излиза 336 лева.

За желаещите да се насладят на вечерта, без нощувка, кувертът е 63 лева на човек. В четиризвезден хотел нощувката с празнична вечеря и спа процедури излиза 64,90 лв. В несебърски хотел двойна стая може да се наеме за 80 лева.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България