100 км с 3,7 л изминава Civic

Upgraded diesel engine joins Honda Civic line-up

От пролетта на 2018 година новото поколение Honda Civic ще се предлага с усъвършенстван вариант на дизеловия двигател 1,6 i-DTEC с мощност 120 конски сили и максимален въртящ момент 300 Nm. Подобренията свалят допълнително разхода на гориво до 3,7 л на 100 км. Това са данни от новите световни стандарти на тестовете за консумация на гориво (WLTP), които са разработени съгласно актуални данни от шофиране в различни точки на света и показват възможно най-реални резултати.

Инженерите на Honda са оптимизирали ауспуховата система и са намалили триенето в цилиндрите на мотора 1,6 i-DTEC. Това е постигнато чрез бутала от високотехнологичен материал – издръжлива хром-молибденова сплав на стоманата и чрез прецизно хонинговане на цилиндровите стени за по-плавно движение. В двигателя са използвани актуалната и надеждна система на Bosch за впръскване на горивото и турбокомпресор. Осигурена е рециркулация на отработените газове под ниско налягане, като отвор в цилиндровата глава гарантира голям въздушен поток със завихряне. Намалено е теглото на отделните компоненти на мотора, а структурната здравина на цилиндровия блок е увеличена с две добавени ковани ребра, което води и до намаляване на шума и вибрациите. Двигателят е оборудван и с нова система за поглъщане на азотните окиси с по-големи катализатори, съдържащи повече благородни метали като сребро, платина и неодим. Специален сензор за сажди прецизно открива кога е наложителен цикъл за регенерация, като по този начин увеличава дълготрайността на изпускателната система.

Освен с подобрен дизелов мотор, Honda Civic ще се предлага и с опцията за 9-степенна автоматична трансмисия. Тази скоростна кутия се инсталира за първи път на автомобил с предно предаване.

Коментари

Задължително поле