Община Каолиново превежда 10 000 лв. на МБАЛ-Шумен

VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването

ЕК представи насоки за ограниченията по границите, свързани с епидемията

Варна с над 300 легла за болни от коронавирус Болниците в града чакат дарение от респираторни апарати

Петър Андронов, председател на Асоциация на банките в България: Работим интензивно, за да можем да предприемем мерки, които да помогнат на хората и бизнеса, засегнати от COVID-19

Димитър Радев, управител на БНБ: Банковият сектор в условията на COVID-19

Масови излети в Шумен, започват проверки и глоби Губернаторът свика кризисния щаб

Пристанището, кмета и зам.-кметовете дариха пари

Ето с какви документи ще кандидатстват фирмите за мярката 60/40

Община Малко Търново дари линейка на Онкологията

251 легла за болни от COVID 19, 55- в реанимациите

Нагли апаши изсякоха дървета по крайбрежна алея

На 1 април стартира приемът в бургаските детски градини

Херо Мустафа: България държи коронавируса под контрол (ВИДЕО) Тук сме по-добре, отколкото в много други държави по света, каза посланикът на САЩ у нас

61 лекари починаха от COVID-19 в Италия

100-хиляден митинг посрещна Тръмп в Индия Очаква се сключване на отбранителни сделки

Домакинът Нарендра Моди устрои зрелищно посрещане на Доналд Тръмп, който пристигна на първото си посещение в Индия, придружаван от съпругата си Мелания.

Народни танцьори и музиканти строени на летището

Първата двойка на САЩ посети „Тадж Махал” по залез

Доналд Тръмп бе приветстван от повече от 100 хиляди индийци при откриването на най-големия стадион за крикет в света в град Ахмедабад, предаде Ройтерс.

Градът – родно място на премиера на Индия Нарендра Моди, бе първата спирка в двудневното посещение на US президента в страната.

Първата двойка на САЩ бяха посрещнати лично от Моди при кацането на „Еър форс 1”. Народни танцьори, носещи цветни чадъри, танцуваха покрай червения килим, докато барабанисти, тромпетисти и други музиканти свириха на летището, за да приветстват американския държавен глава и неговата делегация.

Маршрутът на кавалкадата, докато се промъкваше през града, беше претъпкан от десетки хиляди любопитни, желаещи да видят Тръмп, Мелания и Моди. Двамата лидери украсиха заедно образ на героя на индийската независимост Махатма Ганди, когато спряха за кратко в бившия му дом Сабармати Ашрам.

На стадиона „Мотера” мнозина носеха персонализирани бели шапки с надпис „Намасте (поздрави) Тръмп”, а на посетителите бяха раздадени хиляди картонени маски на президента на САЩ.

„Отношенията между Индия и САЩ вече не са просто обикновено партньорство. Отношенията са много по-задълбочени и по-сериозни”, обяви Моди.

„Америка обича Индия. Америка уважава Индия и Америка винаги ще бъде верен и лоялен приятел на индийския народ”, обяви от своя страна Тръмп.

Очакванията, че двете държави ще договорят търговско споразумение преди визитата на Тръмп, не се оправдаха заради оставащи множество различия във връзка със селското стопанство, медицинските изделия, дигиталната търговия и предложените нови митнически тарифи.

Предстои двете страни да сключат отбранителни сделки, включително за хеликоптери от „Локхийд Мартин” за 2,6 млрд. долара. Тези сделки ще бъдат обсъдени утре.

От Ахмедабад Тръмп и Мелания отпътуваха за Агра, където по залез посетиха емблематичния мавзолей „Тадж Махал”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.