100 000 км трансфери на ток

Гостите на европредседателството се возиха на електромобила Renault ZOE

Заедно с края на българското председателство на Съвета на ЕС в края на юни приключи инициативата на Renault да превозва гостите на събитията у нас от летище София с изцяло електрическия автомобил Renault ZOE. През шестте месеца на председателството са транспортирани 2500 души, без превозът им по никакъв начин да замърси атмосферата. Общата дължина на извършените трансфери надмина 100 000 км.

rn_bgeu-zoe1

„Спестихме над 10 тона емсиии въглероден двуокис и популяризирахме тема, която е изключително важна за нашата компания – устойчива мобилност”, коментира Рено Пирел, генерален мениджър на Renault Nissan в България. Той постави началото на инициативата заедно министър Лиляна Павлова.

rn_bgeu-zoe3

За акцията бяха инсталирани зарядни станции от Schneider Electric за електромобили на летище София, които остават на разположение на аерогарата. Партньорите в мащабната инициатива очакват броят на електрическите коли в България да се увеличи от 700 до 30 000 в следващите няколко години. В последно време се регистрира значително увеличение на продажбите на електрифицирани и хибридни автомобили у нас, като се очаква търсенето им да се покачва.

Коментари

Задължително поле