Шофьорът, участвал в продължителната гонка с полицаи от Стара Загора, остава в ареста

Цветан Цветанов се срещна с посланика на Израел

Новоназначени военни положиха клетва в Бригадното командване – Благоевград

Фандъкова: В бюджета на София сме заложили над 71 млн. лв. за образование

Деца от няколко дневни центъра се преобразиха като хайдути

Официално: Павел Колев е новият изпълнителен директор на „Левски“

Гешев: Прецизирано е обвинението на Емилиян Гебрев за ръководител на ОПГ и за пране на пари Завод „Дунарит“ е придобит със средства от КТБ

Грипната ваканция в област Стара Загора се удължава

Стоичков: Вуцов беше човек с голям замах

10 областни управители се събраха за 20-годишнината на администрацията в Разград

Сивия Кардинал на синьото небе

Анонимен дарител остави 2000 лв. зад олтара на църква

Започват ремонти на жп-гарата в Нова Загора

В бивше начално училище ще помагат на болни деца и семействата им

Музеят „Етър” в Габрово стартира дарителска акция Кампанията е посветена на 55 години от откриването му

100 000 лева от „Булмаркет“ за Хитрино

100 000 лв. дарява фирма „Булмаркет“ в подкрепа на пострадалите при жп. катастрофата в Хитрино. Средствата са жест на съпричастност на превозвача към нуждаещите се хора. Парите ще се разпределят от Обществения съвет към Общината. Има уверение, че след всяко заседание за разпределяне на тези средства ще се получава копие от решенията на съвета за размерите и лицата, за които те ще бъдат предназначени.

„Инициативата е с цел да може в най-кратки срокове да бъдат подпомогнати пострадалите и техните близки за покриване на неотложни разходи. Това е жест на съпричастност към тежката съдба на невинните хора след трагичния инцидент“, се казва в съобщение на Станко Станков, управител на фирмата превозвач от понеделник.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Това не е жест! Не се дръжте сякаш благоволявате! Вие носите отговорност!

  2. Не предприехте никакви мерки за безопасното преминаване на композицията през населеното място. Не откликнахте веднага на зова за помощ на пострадалите и сега белким ви простят „дарявате“ някакви си 100.000 лева и се хвалите с тях. А тези които загубиха живото си горейки като факли? Ами тези които ще останат инвалиди цял живот? Такова гьонсуратство не съм виждал. „Дарили“ били 100.000 лева…Няма да ви спасят от възмездие. Ако не на този свят то на другия. Тук можете да подкупите всички но отвъдния ви чака много страшен съд. Безочни гьонсурати…

  3. Разбира се, че е подигравка на самозабравили се робовладелци. Те, робите и туй не заслужават нали? Плюс, както се разбрахме, журналисти трябва да ни осведомяват за постъпленията на средства и разходите и заплащанията на пострадалите в Хитрино. До този момент се появиха едни 2.4 млн лв. събрани от население и бизнеси и тези 100 000 лв. Очакват се, а може и да са постъпили още средства. Това, което знаем е, че са загинали 7 човека, за които се било решило да се дават по 1000 или 7 хил. Ранени били 29 човек по 500 лв на човек = 14.500 лв. До този момент знаем, за разходи от 21. 500 лв. Какво още ще се плаща и колко ще струва. Пълна прознрачност и инфо. Всяла стотинка трябва да отиде за пострадалите. На загиналите и ранените, (според досегашните постъпления), е задължително да се дават мн повече пари. Не пипайте от парите на нуждаещите се и не им завиждайте, ако получат много повече от оповестеното.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.