Спипаха вандал, повредил коледната украса в Аксаково

Лиляна Павлова за българското европредседателство: Мисията е изпълнена успешно

Наградиха доблестни деца, намерили и предали чантичка с документи и 1000 лева Петокласниците получих грамоти от директора на полицията във Велико Търново

Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

1000 евро плащат мигранти за фиктивни бракове у нас

Снимка: Архив

1000 евро плащат мигранти, за да сключат фиктивни бракове с нашенки, предимно ромки. Статистиката не е официална и явлението се забелязва отскоро, откакто се заговори за мигрантската вълна. Това съобщи Роси Янева, секретар на Комисията за борба с трафика на хора в Бургас. В морския град се проведе дискусия по темата.

Мигрантите искат да сключат брак, за да могат свободно да се движат и пребивават из страните в Западна Европа. Има и престъпни групи, които насилствено склонявали нашенките да се женят. 15 000 долара прибирали те от жениха. Най- често мераклии за такива бракове били от Афганистан, Пакистан, Ирак или Иран.

Според коментарите по време на форума, у нас има и официално регистрирани близо десет случая. Жените били на възраст до 39 години, като в Агенцията за закрила на детето са били сезирани и за две непълнолетни.

Подобни бракове не били фиктивни. Често жените били насилвани и измъчвани от съпрузите си, преди да ги изоставят и да духнат за друга държава.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. Нормално. В страната ни от години няма социални институций които да следят дали такива бракове не са фиктивни. От соца сме наследили една не гъвкава слабоефективна система където работи само с документи, така че общо взето всеки може да се възползва и да мами.

 2. Другата напаст,“спряха да ги интегрират“покрай проблемите с мигрантите и те фанали кривия път…

 3. И нека обясним на петрушка как беше при соца по повод на браковете, защото той пак се оказа, че не знае или обича да лъже:( – Не само, че се следеше, но жителство се даваше чак след 3-та година от брака:) Но тогава имаше, ако изобщо е имало, много малко фиктивни бракове и се казваха – брак по сметка. Това беше за София и за другите големи градове. За бракове с чужденци, за което петрушка говори, беше още по-трудно, Наша съседка се омъжи за момче от Мароко, състудент и се оплакваше, че я викали в съвета, в милицията, викали родителите й и пр да я разубеждават да не се жени за чужденец, питалия къде ще живеят след сватбата, накрая й позволиха, но било мн трудно и беха й дали няколко месеца за размишление:) А решението тук е просто – пришълците се експулсират, тези, които ни ги натресоха влизат в затвор, а не са на свобода, че и се правят на загрижени..И стига сме плюли едно отминало общество..некои са много елементарни и зациклени:( за съжаление:(

  1. Този , petroha , се е изпедепцал като професионален плювач на соца , без никаква обективност и задръжки . Вие/ти , obedineni , се опитваш да му отвориш очите , но това просто не е нужно – той лъже съвсем съзнателно – на принципа „ако мине“ . За съжаление , седерасти , герберасти , деформасти и др.подобни /например трола petroha/отдавна ползват този метод на пробутване на лъжи на народа , а той , народът често се лови .

   1. До flint незнам и ти колко си обективен, но не бяха ли комунистите където твърдяха, че надвиват капиталистическото деградиращо общесвто. Че на запад „младежта“ е покварена… колко сме били развити а на запад как западали хората… сигурно и комунягите като гръмна Чернобил веднага със честността си и почтеността си излязоха и обясниха на хората да не ядът марули и прочее. Ама аз съм само един трол където пише глупости… то сигурно и Чернобил не ще да е гръмнал ами си измислям.

  2. За нищо не съм излъгал. През соца системата работеше защото определени хора правеха избор наместо другите (не може да работиш каквото си поискаш и където си поискаш…не може да държиш чужда валута… не може да имаш няколко имота). Аз казвам само, че сме наследили социална и съдебна система от соца, която работи не със прецеденти, а със документи и за това и я заобикалят със браковете. За това колко отчайваща е системата мога да дам пример със баща ми и брат му (чичо ми). Двама братя а са със различни фамилий просто заради административна грешка. Тревожно тъпо. И да аз съм против такава система, но изразявам доводи основани на факти на които мога да се обоснова. Така, че не ми вкарвайте думите в устата. Не става въпрос какво е било през комунизма а какво сме наследили и как то не работи.

 4. Да, Флинт опитваме се:) верно е:) Ако петрушкин е непоправим може некой друг да прочете, особено от младежите ни, които тогава не са били родени и не знаят много неща…. Макар че и те вече знаят много неща – родители, бабки/дедовци:) Има неща, които не са забравят:) Приятен ден/вечер на всички почтени Българи по света:)

 5. petroha , нещата в живота са реални , а не идеални . Комунизмът , респективно социализмът са идеали и то ВИСОКИ ИДЕАЛИ . Друг е въпросът , че идеалите – каквито и да са , на практика , в реалния живот, са недостижими – все пак носителите са РЕАЛНИ хора – с всички качества на реализма – и добри , и лоши . Става дума за реална преценка и то от различни гледни точки – от гледна точка на аполитичният българин , сегашната действителност /след 10.11.1989 г./ е убийствена – безработица – бъдещи проблеми с пенсията /, лошо здравеопазване , няма пари за платено образование на децата си , огромна битова престъпност , наситени със стоки магазини , но с високи цени и т.н. От гледна точка на политизираните новите демократи – всичко след горната дата е на „10“ , тип-топ – свобода на словото , свобода на движение , пълни със всякаква стока магазини , много телевизии с холивудска продукция с високо качество , вестници , НАТО ни пази , много партии и т.н.

 6. От гледна точка на политизирани – такива като мен – всичко по-горе е истина , но като се сложат нещата на кантара – преди ни тежеше , че не можехме да пътуваме свободно из света ,но сега пак не можем да пътуваме – липса на средства , пълни магазини – скъпи стоки , преди здравеопазване на високо ниво – платено от държавата – от всички , висококачествено образование – пример и за Швейцария , 27 място в света по основни показатели , имаше наука и учените и учителите бяха с авторитет – за разлика от сега , имаше дълга отпуска по майчинство и нацията растеше – за разлика от сега – сриваме се , имахме авторитет в СИВ – например електрониката ни във военното производство беше на ниво , храната ни беше с високо качество и т.н.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.