За „Мис България” и българската неугодия

Проф. Огнян Герджиков: „Няма такава държава” намеква отричане на държавността

Затварят пътя към Бургас, изправят ТИР

Борис Бонев за данъка за колите в София: Принципът „замърсителят плаща“ се прилага от почти всички държави в Европа

По случай 5О-ата си годишнина „Главболгарстрой“ отвори представителен офис в Брюксел­­­

Гръцките мобилни оператори увеличават data, цените падат

Премиерът Борисов към студентите: Днес се забавлявайте добре, а от утре учете, за да имате мечтаното бъдеще

Гърция oтпуcкa eднoкрaтнa пoмoщ oт 700 eврo зa бeзрaбoтни и хoрa c ниcки дoхoди, касае и българи

Три пъти над нормата фини прахови частици за последното денонощие Продължават извънредните проверки за нерегламентирано горене на отпадъци

Връчиха наградите „Георги Черняков”

Медведев: Русия не може да спре доставките на газ през Украйна

Защо порно звездите се изповядват най-бързо?

Украйна постигна споразумение с МВФ за заем от около 5,5 милиарда долара

Засилено полицейско присъствие в курортите и по пътищата на студентския празник

Челна катастрофа между кола и автобус край Сливница

1000 евро плащат мигранти за фиктивни бракове у нас

1000 евро плащат мигранти, за да сключат фиктивни бракове с нашенки, предимно ромки. Статистиката не е официална и явлението се забелязва отскоро, откакто се заговори за мигрантската вълна. Това съобщи Роси Янева, секретар на Комисията за борба с трафика на хора в Бургас. В морския град се проведе дискусия по темата.

Мигрантите искат да сключат брак, за да могат свободно да се движат и пребивават из страните в Западна Европа. Има и престъпни групи, които насилствено склонявали нашенките да се женят. 15 000 долара прибирали те от жениха. Най- често мераклии за такива бракове били от Афганистан, Пакистан, Ирак или Иран.

Според коментарите по време на форума, у нас има и официално регистрирани близо десет случая. Жените били на възраст до 39 години, като в Агенцията за закрила на детето са били сезирани и за две непълнолетни.

Подобни бракове не били фиктивни. Често жените били насилвани и измъчвани от съпрузите си, преди да ги изоставят и да духнат за друга държава.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. Нормално. В страната ни от години няма социални институций които да следят дали такива бракове не са фиктивни. От соца сме наследили една не гъвкава слабоефективна система където работи само с документи, така че общо взето всеки може да се възползва и да мами.

 2. Другата напаст,“спряха да ги интегрират“покрай проблемите с мигрантите и те фанали кривия път…

 3. И нека обясним на петрушка как беше при соца по повод на браковете, защото той пак се оказа, че не знае или обича да лъже:( – Не само, че се следеше, но жителство се даваше чак след 3-та година от брака:) Но тогава имаше, ако изобщо е имало, много малко фиктивни бракове и се казваха – брак по сметка. Това беше за София и за другите големи градове. За бракове с чужденци, за което петрушка говори, беше още по-трудно, Наша съседка се омъжи за момче от Мароко, състудент и се оплакваше, че я викали в съвета, в милицията, викали родителите й и пр да я разубеждават да не се жени за чужденец, питалия къде ще живеят след сватбата, накрая й позволиха, но било мн трудно и беха й дали няколко месеца за размишление:) А решението тук е просто – пришълците се експулсират, тези, които ни ги натресоха влизат в затвор, а не са на свобода, че и се правят на загрижени..И стига сме плюли едно отминало общество..некои са много елементарни и зациклени:( за съжаление:(

  1. Този , petroha , се е изпедепцал като професионален плювач на соца , без никаква обективност и задръжки . Вие/ти , obedineni , се опитваш да му отвориш очите , но това просто не е нужно – той лъже съвсем съзнателно – на принципа „ако мине“ . За съжаление , седерасти , герберасти , деформасти и др.подобни /например трола petroha/отдавна ползват този метод на пробутване на лъжи на народа , а той , народът често се лови .

   1. До flint незнам и ти колко си обективен, но не бяха ли комунистите където твърдяха, че надвиват капиталистическото деградиращо общесвто. Че на запад „младежта“ е покварена… колко сме били развити а на запад как западали хората… сигурно и комунягите като гръмна Чернобил веднага със честността си и почтеността си излязоха и обясниха на хората да не ядът марули и прочее. Ама аз съм само един трол където пише глупости… то сигурно и Чернобил не ще да е гръмнал ами си измислям.

  2. За нищо не съм излъгал. През соца системата работеше защото определени хора правеха избор наместо другите (не може да работиш каквото си поискаш и където си поискаш…не може да държиш чужда валута… не може да имаш няколко имота). Аз казвам само, че сме наследили социална и съдебна система от соца, която работи не със прецеденти, а със документи и за това и я заобикалят със браковете. За това колко отчайваща е системата мога да дам пример със баща ми и брат му (чичо ми). Двама братя а са със различни фамилий просто заради административна грешка. Тревожно тъпо. И да аз съм против такава система, но изразявам доводи основани на факти на които мога да се обоснова. Така, че не ми вкарвайте думите в устата. Не става въпрос какво е било през комунизма а какво сме наследили и как то не работи.

 4. Да, Флинт опитваме се:) верно е:) Ако петрушкин е непоправим може некой друг да прочете, особено от младежите ни, които тогава не са били родени и не знаят много неща…. Макар че и те вече знаят много неща – родители, бабки/дедовци:) Има неща, които не са забравят:) Приятен ден/вечер на всички почтени Българи по света:)

 5. petroha , нещата в живота са реални , а не идеални . Комунизмът , респективно социализмът са идеали и то ВИСОКИ ИДЕАЛИ . Друг е въпросът , че идеалите – каквито и да са , на практика , в реалния живот, са недостижими – все пак носителите са РЕАЛНИ хора – с всички качества на реализма – и добри , и лоши . Става дума за реална преценка и то от различни гледни точки – от гледна точка на аполитичният българин , сегашната действителност /след 10.11.1989 г./ е убийствена – безработица – бъдещи проблеми с пенсията /, лошо здравеопазване , няма пари за платено образование на децата си , огромна битова престъпност , наситени със стоки магазини , но с високи цени и т.н. От гледна точка на политизираните новите демократи – всичко след горната дата е на „10“ , тип-топ – свобода на словото , свобода на движение , пълни със всякаква стока магазини , много телевизии с холивудска продукция с високо качество , вестници , НАТО ни пази , много партии и т.н.

 6. От гледна точка на политизирани – такива като мен – всичко по-горе е истина , но като се сложат нещата на кантара – преди ни тежеше , че не можехме да пътуваме свободно из света ,но сега пак не можем да пътуваме – липса на средства , пълни магазини – скъпи стоки , преди здравеопазване на високо ниво – платено от държавата – от всички , висококачествено образование – пример и за Швейцария , 27 място в света по основни показатели , имаше наука и учените и учителите бяха с авторитет – за разлика от сега , имаше дълга отпуска по майчинство и нацията растеше – за разлика от сега – сриваме се , имахме авторитет в СИВ – например електрониката ни във военното производство беше на ниво , храната ни беше с високо качество и т.н.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.