102-ма се борят за пет депутатски мандата в Монтана

Двадесет партии и коалиции регистрираха листи с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия /РИК/ в Монтана. На вота на 26 март 102-ма кандидати за законотворци ще премерят сили в борбата за пет депутатски места от региона.

Сред устремените да влязат в Народното събрание са бивши зам.министри и депутати, партийни лидери, бизнесмени, учители, лекари, адвокати и пенсионери.

Водач на листата на „БСП за България” е бившият зам.-министър на екологията в две правителства и областен лидер на социалистите в Монтана Атанас Костадинов. Отбора на ГЕРБ пък оглавява бившият кмет на община Георги Дамяново и настоящ областен координатор на партията инж. Дилян Димитров. Бившият народен представител от ГЕРБ Димитър Аврамов този път поведе листата на ДПС в региона. Номер 1 сред кандидатите на „Обединени патриоти” в Монтана е ексдепутатът от „Атака” Адриян Асенов. А бившият шеф на 39-тото Народно събрание и депутат в три парламента доц. Борислав Великов води листата на реформаторите.

Евродепутатът Светослав Малинов пък ще се бори за мандат като представител на „Нова република”. А листата на АВБ - Движение 21 води бившият зам. областен управител Петър Петров.

Според местни наблюдатели засега силите в региона на Монтана са изравнени и най-вероятно пет от по-големите партии ще си поделят по един мандат.

Коментари

Задължително поле