107-годишен стана член на ВМРO

И до днес старецът е в завидно здраве и пийва на обяд по 50 грама ракийка, каза синът му. Рецептата за дълголетие е живот без завист и без излишни амбиции, казвал е и друг път бай Павле.

Досега Павел Христов не е бил в партия

Дядо Павле е запазил разсъдъка си като на млад човек

Най-възрастният човек в Шуменско - 107-годишният Павел Христов, или както всички го знаят бай Павле, стана член на ВМРО. Това съобщават от организацията, която отишла на крака в дома на столетника в шуменското село Мараш с торта, за да отпразнуват събитието.

Дядо Павле има македонски корени, неговата майка е македонка. Роден е през далечната 1909 г. в Кюстендилско, а през 1980 г. идва да живее в село Мараш и до днес за него се грижи синът му Игнат.

Дядо Павле е запазил разсъдъка си като на млад човек. Вече не вижда, не гледа телевизия, но от близките си е на ясно с всичко, което се случва в държавата.

До момента бай Павле не е членувал в нито една партия, казва синът му Игнат. Той също се опазил от партийни членства. 107-годишният българин с радост дал съгласие да се присъедини към структурата на ВМРО в село Мараш, защото си е патриот по душа.

Коментари

Задължително поле