11 са кандидатите за кмет на Бургас

11 са кадидатите за кмет на Бургас, които ще се състезават на предстоящия местен вот. Имената им бяха обявени окончателно в сряда от ОИК. Освен Димитър Николов - кандидатът на ГЕРБ, който ще се бори за четвърти мандат, в списъка има двама братя - Георги и Ивайло Дражеви, шефът на Бургаската болница- д- р Бойко Миразчийски, експерт по туризма - Живко Табаков, който известно време бе съветник на министър Николина Ангелкова, синът на известния художник Георги Баев - Джурлата - адвокат Иво Баев и др.

Данните за кандидатите от ОИК са следните: депутатът Николай Тишев е издигнат от БСП, Иво Баев - от „Демократична България- обединение“ (ДА България, ДСБ, Зелено движение), Георги Георгиев е кандидатът на ПП АБВ (Алтернатива за българско възраждане), Георги Дражев - на партия Български социалдемократи, Владимир Павлов- на "Възраждане", Ивайло Дражев - на ПП "Свобода", Димитър Николов- на ПП ГЕРБ, Константин Бачийски - на Средна Европейска класа, д-р Бойко Миразчийски, от НФСБ, Живко Табаков от ДБГ - Движение България на гражданите и Теодор Шейков - коалиция „Ние, Гражданите“.

В по-малките населени места, любопитна е ситуацията в курорта Лозенец, където има само един кандидат- от ГЕРБ и дефакто изборният резултат е ясен.

Коментари

Задължително поле