112 мотора идват в Троян за Великден

Със старт от европейския шампионат по мотокрос този уикенд започва веригата „Гран при България 2019“. 112 състезатели от 13 страни са подали заявки за участие на мотополигона в Троян. Надпреварите са в класовете ЕМХ65, ЕМХ85 и OPEN, както и от BMU Euro MX шампионата в класовете МХ2/МХ и Veteran.

„Щастлив да приветстваме с „Добре дошли“ на Великден близо 115 състезатели на едно от най-добрите трасета – заяви Румен Петков, председател на организационния комитет. - Зад това стоят къртовски усилия. Ние сме номер едно като база, като качество на състезателите и условия за зрителите.“

А на пистата редица български мотоциклетисти ще се борят за победа. В клас OPEN ще стартират Любомир Васев, Калоян Илиев и Стефан Нейчев, а е възможно силите си да опита и Майкъл Иванов. Тук обаче основни фаворити са чехите Мартин Мичек и Петър Бартош. Но Иванов е фаворит в клас МХ2, където ще мери сили с Жулиан Георгиев, Кристиян Иванов и Димитър Грозданов.

А Троян ще загрее за уикенда с награждавания на спортната си гордост Владимир Илиев, световен вицешампион по биатлон, колежката му Милена Тодорова и европейската шампионка по самбо Ана-Мария Мануилова.

Коментари

Задължително поле