12 т спирт и над 6000 бутилки алкохол задържаха на „Кулата“

алкохол

12 т. спирт и над 6000 бутилки бутилиран алкохол задържаха митнически служители в района на ГКПП Кулата, при съвместна проверка със служители на „Гранична полиция". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Стоката, която пътувала в посока към Гърция, е открита в два камиона, превозващи по документи екобрикети. При митническата проверка е установено, че в първия камион се превозват общо 12 000 литра спирт, разпределен в контейнери по един тон. Във втория товарен автомобил са открити над 6000 бутилки бутилиран алкохол - уиски, бърбън, водка, текила и джин, всички от чужди марки.

Общото количество на задържания бутилиран алкохол е 4200 литра. Той бил в стандартни бутилки, предимно по 0,7 литра, облепени с български бандерол.

Общата стойност на задържания спирт и високоградусов алкохол възлиза на над 300 000 лв. Превозването на акцизни стоки без документи е нарушение на акцизното законодателство, а икономическата изгода от подобна нелегална схема е в по-високата акцизна ставка в Гърция.

По-рано същия ден, отново ГКПП Кулата, на изход към Гърция, при съвместна проверка митнически служители и служители на „Гранична полиция" са задържали и товарен автомобил превозващ 12 бидона по 200 л. или общо 2400 литра спирт. Товарът е бил описан в придружаващите документи като бидони с киселина.

Коментари

Задължително поле