Арестуваха управителя на общинската болница в Раднево

Веригата Lafka затваря обектите си (обзор)

Хари и Меган: Дворецът се отнася различно към нас

В Бродилово не „тричат“ кучетата

МВФ: Коронавирусът излага на риск възстановяването на глобалната икономика

Финансистът Петър Чобанов пред “Труд”: Коронавирусът вещае криза за еврозоната

МВнР към българите в Италия: Пътувайте само в краен случай в районите, където е установен коронавирус Външно повиши индекса на риска при пътуване до Китай до най-високото Ниво 5

Само 30% от българите си мият зъбите

Валдис Домбровскис: В България трябва да се въведе система за мониторинг на цените преди приемане на еврото

Пилот се размаза в „плоската“ Земя Лудия Майк с ракета самоделка искал да обори, че планетата е кълбо

Гигантски поет на безумието 120 години от рождението на Луис Бунюел

Ген. Василев: Одобрявам действията на прокуратурата и МВР, криминалният контингент трябва да бъде притискан

Изкуственият интелект е по-опасен от ядрена война

Владимир Путин обеща нови модерни оръжия на армията и флота на Русия

Медик: Малко вероятно е китаецът в Банско да е починал от коронавирус

122 пешеходци и 9 водачи глобиха в акция „Пешеходец” в Монтана

Пешеходците, които не спазват правилата за движение в област Монтана, са 13 пъти повече от шофьорите – нарушители на пешеходни пътеки, показа статистиката на Областната дирекция на МВР.

При проведените от екипи на „Пътна полиция” само за 10 дни в началото на февруари 33 специализирани операции униформените са засекли 122 пешеходци нарушители и 9 водачи, отнели предимство на пешеходци. Всички граждани,погазили правилата за движение и безопасност на пътя, са санкционирани, съобщиха от Областната дирекция. Поради зачестилите инциденти „Пътна полиция” ще осъществява ежемесечно засилен контрол на поведението на пешеходците.

Маршрутите на патрулите и местата за контрол ще се определят след ежемесечни анализи на инцидентите с пешеходци в областта, заявиха от полицията. Съгласно Закона за движение по пътищата пешеходците трябва да пресичат само на обозначените за целта места, да се движат по тротоара или банкета на пътното платно. На пешеходците е забранено да навлизат внезапно на платното за движение, да пресичат платното за движение при ограничена видимост, да извършват търговия и услуги на платното за движение, напомниха пазителите на реда.

През 2018 г. на територията на област Монтана са станали 33 тежки ПТП с участието на пешеходци, при които са загинали 2-ма пешеходци, а 31 са ранени. Катастрофите с пешеходци се нареждат на второ място по тежки последици през 2018 г. в областта след сблъсъците между движещи се МПС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.