13-годишно дете е сред жертвите на тежката катастрофа край Своге

13 от 16-те загинали при вчерашната автобусна катастрофата край Своге са жители на Световрачане. Сред тях е и 13-годишно момче, съобщи преди минути кметът на селото Светла Николова. По думите й повечето от близките са информирани.

"Голяма част от тях имат информация още от снощи. 11 са от Световрачене. Още двама починали са с неизяснена самоличност. Не са били в тях документите. Предполагам, че и те са от тук.", каза Николова, цитирана от БНР.

В църквата "Св. безсребърници Козма и Дамян" в Световрачане продължава службата за упокой на душите на загиналите в тежката катастрофа край Своге, която ще бъде последвана от молитва за изцеление на ранените. Църковни литургии ще има и утре, когато е обявен ден на национален траур, каза свещеникът отец Атанасий:

"Служа в продължение на 16 години. Повечето хора ги познавам. За съжаление, в такъв труден момент няма какво да се каже, освен че е голяма трагедия за всички хора. Аз не зная да се е случвала такава трагедия в някое населено място. От едно и също населено място толкова много хора да си отидат в един ден. Бог да ги прости, а за тези, които в момента са в болница, които са в реанимациите, за тях мисля, защото Господ Бог да пощади поне техния живот и да ги съхрани".

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България