Данъчни затвориха четири вериги от заведения за хранене в София

Пожар изпепели подпокривното пространство на сграда в София

Ангел Джамбазки и Мария Габриел откриха международната конференция „Западни Балкани“ (СНИМКИ)

42-годишен охранител издъхна след сбиване пред пловдивско заведение

Правителството прие разследването срещу главния прокурор и неговите заместници да се провежда от завеждащия инспектората на прокуратурата

Най-вероятната причина за взрива в цеха за биогаз е техническа неизправност Стабилно е състоянието на пострадалите

Спипаха старинни предмети в дома на 67-годишен от Пловдивско

Геймърите се появиха на спортни игри

Министър-председателят иска закон за партийната субсидия (ВИДЕО)

Нено Димов: Главният прокурор ще има задължението веднъж годишно да прави отчет пред парламента

Веганът Добрин спечели „Игри на волята“

Томас от „Игри на волята“ пред „Труд“: След предаването станах по-мил и земен

Тежка катастрофа затруднява движението по АМ “Тракия“ (ВИДЕО)

„Ферари“ шампион в симулатора

Странен накит променя средновековната история Златната Орда определяла политиката на европейците през ХІІІ-ХІV в.

13 милиона лева за ремонт на бул. „България“

Булевардът ще бъде затварян поетапно на пет части

Столичната община планира да ремонтира целия булевард “България” преди началото на българското председателство на Съвета на ЕС от януари 2018 г. За обновяването на булеварда, който е връзката между два от ключовите обекти за председателството на Съвета на ЕС – Националния дворец на културата и резиденция “Бояна”, е предвиден максимален бюджет 12,9 млн. лв. без ДДС, става ясно от обявената обществена поръчка

“Обявена е процедура, която включва основен ремонт на пътните платна от бул “Черни връх” до Околовръстния път. Включва цялостно преасфалтиране, включително и на кръстовището при Моста на влюбените до НДК”, заяви зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев. Той поясни, че ще се водят преговори с държавата необходимите средства да бъдат осигурени като част от обектите, които ще се финансират във връзка с българското председателство на ЕС.

Фирмата изпълнител ще трябва да ремонтира целия булевард в срок от шест месеца. Предвижда се ремонтът да се осъществи на пет етапа. Затруднение ще има, но няма как да се случи, ако не го затворим. Бул. “България” не е обновяван, откакто е построен през 80-те години”, заяви Крусев.
Първият етап е от ул. “Фритьоф Нансен” при Националния дворец на културата до бул. “Академик Иван Гешов”.

Вторият е оттам до бул. “Гоце Делчев”, третият – оттам до бул. “Тодор Каблешков”, четвъртият е отсечката до Околовръстния път и финално е продължението на булеварда към “Бояна” покрай резиденция “Бояна” – бул. “Даскал Стоян Попандреев” от Околовръстен път София до моста над река Боянска.

Срокът за подаване на оферти е 3 май. За да е готов булевардът до септември, изпълнителят трябва да бъде избран в максимално кратък срок без обжалвания на процедурата и да започне работа веднага.

ОЩЕ РЕКОНСТРУКЦИИ
Махат паветата по бул. „Прага“

Готов е проектът за цялостния ремонт на столичния булевард “Прага”, каза още зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. Предвижда се да се подмени паважната настилка с асфалтова, цялостен ремонт на тротоарите и уличното осветление. Работата там ще бъде координирана с изграждането на метростанцията на ул. “Георги Софийски”, за да се осигури проходимост в този квартал, обясни Крусев.

Зам.-кметът Евгени Крусев:
Работи се по кварталните улици

Започна активна работа по вътрешноквартални улици.  Снимка Гео Калев
Започна активна работа по вътрешноквартални улици.
Снимка Гео Калев

“Започна активна работа по вътрешноквартални улици, с прилагане на класическа технология за извършване на текущ ремонт”, каза при проверка на работата на екипи в район “Студентски” заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Той посочи, че се работи на ул. „Акад. Людмил Стоянов” в район “Слатина”, ул. Момина сълза”, “Момин кладенец” в район “Витоша”, ул. „Димитър Лихачов” в район „Връбница”, ул. „Ген.Стоян Стоянов” в ж.к. „Дружба” 1 и други. Извършва се и ремонт на тротоари по ул. „Кораб планина” в район “Лозенец”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.