13 милиона лева за ремонт на бул. „България“

Булевардът ще бъде затварян поетапно на пет части

Столичната община планира да ремонтира целия булевард “България” преди началото на българското председателство на Съвета на ЕС от януари 2018 г. За обновяването на булеварда, който е връзката между два от ключовите обекти за председателството на Съвета на ЕС - Националния дворец на културата и резиденция “Бояна”, е предвиден максимален бюджет 12,9 млн. лв. без ДДС, става ясно от обявената обществена поръчка

“Обявена е процедура, която включва основен ремонт на пътните платна от бул “Черни връх” до Околовръстния път. Включва цялостно преасфалтиране, включително и на кръстовището при Моста на влюбените до НДК”, заяви зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев. Той поясни, че ще се водят преговори с държавата необходимите средства да бъдат осигурени като част от обектите, които ще се финансират във връзка с българското председателство на ЕС.

Фирмата изпълнител ще трябва да ремонтира целия булевард в срок от шест месеца. Предвижда се ремонтът да се осъществи на пет етапа. Затруднение ще има, но няма как да се случи, ако не го затворим. Бул. “България” не е обновяван, откакто е построен през 80-те години”, заяви Крусев.

Първият етап е от ул. “Фритьоф Нансен” при Националния дворец на културата до бул. “Академик Иван Гешов”.

Вторият е оттам до бул. “Гоце Делчев”, третият - оттам до бул. “Тодор Каблешков”, четвъртият е отсечката до Околовръстния път и финално е продължението на булеварда към “Бояна” покрай резиденция “Бояна” - бул. “Даскал Стоян Попандреев” от Околовръстен път София до моста над река Боянска.

Срокът за подаване на оферти е 3 май. За да е готов булевардът до септември, изпълнителят трябва да бъде избран в максимално кратък срок без обжалвания на процедурата и да започне работа веднага.

ОЩЕ РЕКОНСТРУКЦИИ

Махат паветата по бул. „Прага“

Готов е проектът за цялостния ремонт на столичния булевард “Прага”, каза още зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. Предвижда се да се подмени паважната настилка с асфалтова, цялостен ремонт на тротоарите и уличното осветление. Работата там ще бъде координирана с изграждането на метростанцията на ул. “Георги Софийски”, за да се осигури проходимост в този квартал, обясни Крусев.

Зам.-кметът Евгени Крусев:

Работи се по кварталните улици

“Започна активна работа по вътрешноквартални улици, с прилагане на класическа технология за извършване на текущ ремонт”, каза при проверка на работата на екипи в район “Студентски” заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Той посочи, че се работи на ул. „Акад. Людмил Стоянов” в район “Слатина”, ул. Момина сълза”, “Момин кладенец” в район “Витоша”, ул. „Димитър Лихачов” в район „Връбница”, ул. „Ген.Стоян Стоянов” в ж.к. „Дружба” 1 и други. Извършва се и ремонт на тротоари по ул. „Кораб планина” в район “Лозенец”.

Коментари

Задължително поле