14-годишната Симона вече е извън реанимацията на МБАЛ “Света Анна - Варна”

14-годишната Симона, която пострада най-тежко при ПТП на спирката на кино “Тракия” на 4 ноември тази година, вече не е пациент на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение /ОАРИЛ/ в МБАЛ “Света Анна - Варна”, съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

След едномесечна битка за живота й, която реаниматорите проведоха, и след рехабилитационни процедури, проведени в ОАРИЛ, Симона е настанена за рехабилитация и възстановяване в Клиниката по неврохирургия на спешната варненска болница.

След продължителната кома Симона е в състояние да се движи самостоятелно, в ясно съзнание, адекватна, контактна и усмихната. Момичето беше сред четиримата пострадали, които кола помете на автобусната спирка на централния булевард"Владислав Варненчик".

Друг млад пациент на МБАЛ “Света Анна - Варна - Иван, който през лятото в тежка катастрофа загуби майка си и баба си, продължава да е в състояние на будна кома. В резултат на адекватното лечение в клиниката по неврохирургия в рамките на повече от 6 месеца момчето подлежи на транспортиране до Германия, където да бъдат проведени следващите етапи от възстановяването му.

Коментари

Задължително поле