Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъжа, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

1,4 г. условно за жена, източила дебитна карта на пенсионер по болест

По обвинение на Окръжната прокуратура във Велико Търново, 56-годишна жена, теглила пари от дебитна карта на пенсионер по болест без неговото съгласие е осъдена на 1,4 г условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба 300 лева.

Анка Т. е призната за виновна за това, че в периода от 26 септември до 3 ноември 2015 г. във Велико Търново и в село Ресен е използвала тайно банкова карта на титуляря като извършила десет транзакции от банкомат. Тя източила общо 2550 лева от сметката на пенсионера. Обвиняемата работела във Велико Търново, но живеела в село Ресен.

В свободното си време посещавала дома на пострадалия, който живеел с родителите си и помагала на възрастната двойка, без да получава в замяна някакво възнаграждение. Когато ходела в къщата на семейство влизала и в стаята на пострадалия, за да го види. Той бил пенсионер по болест, бивш военнослужещ, като след претърпян инцидент, бил трудно подвижен. Рядко излизал от жилището, предимно за да пазарува.

След превеждане на месечната пенсия лично теглел парите си – винаги до 200 лева, като останала сума оставала по сметката му. При едно от посещенията си, през септември 2015 г., обвиняемата успяла да вземе дебитната карта от портмонето му, без той да забележи. След като се добрала до платежния инструмент на няколко пъти се изкушила да тегли от чуждите пари.
Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.