14-и Джаз фестивал на открито под Перелик в събота

Френският посланик Ерик Льобедел е почетен патрон на традиционната проява пред Къщата на мечките, а 3000 бали слама, стотици свещи и 4 огъня оформят невероятната фестивална зала

Невероятни джаз изпълнения отново ще озвучат планинските върхари под най-високия връх в Родопите – Перелик /2191 м../. Под патронажа на френския посланик у нас Ерик Льобедел на 2100 метра над морето, на поляната пред Къщата на мечките, на 14 юли вечерта хиляди почитатели на джаза, туристи и гости ще слушат 14-ото издание на традиционния ежегоден Perelik World Musik & Jazz Festival.

На сцената на импровизираната зала, направена от 3000 бали слама, осветявана от свещи и отоплявана от 4 големи огъня, ще се изявяват 5 чуждестранни и български джаз-груп и те са френско-испанската „Френч-латино”, „Американо-германо-българската „Музиката-международният език”, „Туба Брас Бенд” , „ЪпсурТ” и съставът с Мирослава Тодорова. В планината на древния Орфей меломаните ще могат да се насладят на госпъл и средиземноморска латино музика, на американски и български джаз и рап изпълнения, на всепризнатото майсторство на известната джаз и госпъл певица Джанис Харингтън.

Традиционният джаз-фест в Родопите се организира от 2005-а г. с вещина от „Перелик инфраструктурна компания”, чийто неуморим шеф Кирил Асенов има амбицията проявата по популярност и изпълнители да надхвърли границите на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура