14 станаха задържаните от най-голямата наркобанда в страната, разбита през август

Снимки: Прокуратура на Република България

Броят на задържаните за участие в най-голямата, разкривана д о момента у нас, група за разпространение на наркотици в София и страната достигна 14, след като на 7 октомври 2019 г. Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение на поредния задържан участник. Други двама са с мерки за неотклонение „Парична гаранция. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Част от членовете на групата, общо 33-ма на брой, бяха задържани на 7 август 2019 г. при съвместни действия по разследването на Специализиранана прокуратура и ГДБОП.

Тогава в сладове в столицата бяха намерени и иззети над 230 килограма различни по вид наркотици, подготвени за продажба на едро от участниците. Установени бяха и две оранжерии за производство на канабис (едната от които в производствено хале), както и чували с над 100

килограма суха маса, подготвени за черния пазар..

Към момента 16 от участниците все още са в неизвестност. Всички те са обявени за издирване както в страната, така и в чужбина. Повдигнати са им задочни обвинения, които предстои да им бъдат предявени след като бъдат задържани или доброволно се явят пред органите на разследването. Очаква се в скоро време броят на издирваните лица да намалее драстично.

 

Коментари

Задължително поле