Лекарствата срещу COVID-19 (ИНФОГРАФИКА)

Със секс да избием глобата за разходка! Сайтът Pornhub обяви официално, че плаща по $3500 за аматьорско видео

Разширяват Монако за повече луксозни домове

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 г.

Продажбите на жилища в Сингапур се увеличават

Две жени са пострадали при катастрофа в Благоевград

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел също е отрицателен

Колумбийски бунтовници слагат оръжието

Отсрочват заемите на няколко стъпки Започват с 2-3 месеца, а при необходимост ще има удължаване за мораториума

Меган и Хари приключиха със задълженията си към кралското семейство

Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

Винетките без компенсации от АПИ

Тръмп: Над 2 млн. американци можеха да загинат от COVID-19, ако не бяхме въвели мерки

140 спасители от Грузия, Дания, Турция и Италия тренират борба с бедствия в Монтана

учение, спасител, пожарникар

Учение „Издирване и спасяване на хора при разрушения в градска среда с последващи инциденти с опасни вещества” щe се проведе от 19 до 23 март на територията на община Монтана. Международното полево учение за Модули за Гражданска защита на Европейския съюз „EU ModEX Montana 2018”, се подготвя от консорциум, в който участва и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

Международни екипи от Турция и Грузия ще демонстрират умения за спасяване по алпийски способ, при инциденти с голям брой пострадали при катастрофа, спасяване на пострадали в тунел на магистрала след срутване, при кални свлачища и лавини, а екип от Дания ще ликвидира последиците от възникнали инциденти с опасни вещества.

Чуждестранните екипи ще използват и кучета спасители за търсене на пострадали хора под развалини. Целта е да се тестват възможностите на различни държави  за реагиране и сътрудничество при ликвидиране на последиците след мащабни бедствия. Националните и международните екипи ще проведат тренировъчните дейности в районите на Монтана и язовир „Огоста”. В учението ще вземат всички централни и местните структури, които реагират при бедствени ситуации – МВР, Академията на МВР, “Охранителна полиция” при Областната дирекция на МВР – Монтана,  Гранична полиция, Жандармерия, Дирекция „Комуникационни и информационни системи” на МВР, Напоителни системи – клон Мизия, БЧК, Спешна медицинска помощ, Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция в Монтана.

Областният щаб за борба с бедствията в Монтана ще тренира плана за реагиране при земетресение и при инциденти с опасни вещества. В учението ще се включат и доброволците от общините Монтана и Вълчедръм. Проектът се реализира по линия на Механизма за Гражданска защита на Европейската  комисия. Водещ партньор в консорциума е доброволческата хуманитарна организация Йоханитер-Унфал-Хилфе (Johanniter-Unfall-Hilfe e.V.) – Германия.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.