15 години затвор за баща-изнасилвач

15 години затвор получи мъж за изнасилване на собствената си дъщеря. Присъдата бе постановена от Окръжния съд в Сливен – съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас. Извратеният родител ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.

Бащата посегнал на детето си в края на 2015 г. По това време момиченцето било на 13 години. Майката била с форма на умствена изостаналост, след скандали и разправии изчезвала от вкъщи за по седмица. Семейството имало още две деца. За гнусното престъпление започнало да се разчува между съучениците на децата. Така случаят стигнал до социалните служби, а чрез тях – до прокуратурата. От обвинението в Сливен уточниха, че пострадалото дете и сестрите му са били разпитвани в т.нар.”Синя стая”.

Повдигнатото от Окръжната прокуратура обвинение спрямо бащата-изнасилвач е за това, че на неустановена дата през септември-октомври 2015 г. се съвокупил с момиче, без негово съгласие, като го принудил към това със сила и заплашване, като жертвата не е била навършила 14-годишна възраст.

Първоначално бащата се опитвал да отричал за престъплението. Една от назначените по случая експертизи доказала, че той е вменяем. Към момента децата вече били изведени от семейството и са под защита.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Бургас.

Коментари

Задължително поле