153 чужди граждани с нередовни документи са задържани в София за последното денонощие

В София са задържани 153 чужди граждани с нередовни документи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Продължават специализираните операции за противодействие на незаконното пребиваване на чужди граждани и лица, съпричастни към каналджийска дейност на територията на София. През последното денонощие столичните полицаи са проверили почти 200 човека. 153 от тях са задържани в районните управления на полицията за установяване на самоличността и произхода им, след което предстои да бъдат предприети действия за предаването им по компетентност на различни служби.

През изминалото денонощие граничните полицаи от РДГП – Елхово са предотвратили 4 опита на 111 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница.

Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Свиленград е задържал близо до границата 11 чужди граждани без документи, които заявили, че са сирийци. Заедно с тях е задържан 30-годишен мъж от Хасково. Като съпричастни към случая граничните полицаи са задържали на ГКПП Капитан Петко войвода още двама мъже, влизащи от Гърция с лек автомобил „Ауди“. Работата по случая продължава. Служители от ГПУ – Малко Търново са задържали  трима чужденци без документи, които заявили, че са афганистанци.

 

Коментари

Задължително поле